StoryEditorOCM
NeretvaI to je poruka!

Oporbeni vijećnici eskivirali sjednicu Gradskog vijeća Metkovića: „Ovo je prvi put u sedam godina da se nisu pojavili“

Piše Stanislav Soldo
29. svibnja 2024. - 14:05

U Zgradi političkih stranaka održana je redovita sjednica Gradskoga vijeća Metkovića, ali bez  šest oporbenih vijećnika (pet vijećnika liste MOST-HSP) i jedne vijećnice Nezavisne liste Maša Gabrić Plećaš). S obzirom na to da vladajuća koalicija HDZ-HSLS-HSU ima devet vijećnika kvorum nije bio upitan te su usvojene su sve planirane točke dnevnoga reda.

Među ostalim  usvojen je godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Metkovića za razdoblje od 1. siječnja 2023. do 31. prosinca 2023. U tom razdoblju ukupni primitci i prihodi Grada iznosili su 10 milijuna i 549 tisuća eura, a rashodi i izdatci 9 milijuna i 50 tisuća eura. Na sjednici su, također, usvojena i izvješća o radu i financijska izvješća Ustanove za kulturu i sport Metković, Prirodoslovnoga muzeja Metković, Gradske knjižnice Metković, Dječjega vrtića Metković te Javne vatrogasne postrojbe Metković, piše Metković.hr.

image

Dalibor Milan.
 

Josko Supic /Cropix

 - Kada je u pitanju godišnji izvještaj o izvršenju proračuna, Grad Metković je ostvario višak prihoda od milijun i pol eura. Također, možemo vidjeti i kako sve gradske ustanove posluju uredno, ostvaruju određene viškove te dobre rezultate. Sjednica je protekla bez oporbenih vijećnika, što je bio prvi put u sedam godina otkako sam gradonačelnik da se nitko od oporbenih vijećnika nije pojavio. Ne znam razloge njihova nedolaska, vjerovat ćemo da se radi o njihovim neodgodivim obvezama, istaknuo je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan. 

25. lipanj 2024 21:23