StoryEditorOCM
NeretvaHappy Citrus

OPG Krstičević dvostruki šampion Sajma ziminice : džemovi i marmelade od eko mandarina

Piše Stanislav Soldo
26. listopada 2021. - 13:01

Klaudia Krstičević, sa svojim proizvodima Happy Citrus učinila je iskorak u vođenju ekološkog poljoprivrednog gospodarstva u dolini Neretve. Danas ona svoje mandarine koje plasira na tržište označava poznatim zelenim listićem, oznakom ekoproizvod, što kupcima na području cijele Europske unije jamči da se radi o ekološki uzgojenom voću.

Surađuju sa nizom ekotržnica na području Hrvatske što je i temeljni poticaj za širenje i usavršavanje proizvodnje. Krstičevići proizvode sokove od mandarina, arancine, marmelade i suhe smokve. Sok je čist, prirodan bez dodatka vode, šećera i konzervansa. Proizvode i više vrsta marmelade. Radi se o džemu mandarina s narančom i mandarina sa suhom smokvom te džemu od smokve.

Svoj proizvodni pogon imaju u Poduzetničkom inkubatoru u Pločama gdje planiraju širenje palete proizvoda.

OPG Klaudije Krstičević dvostruki je šampion trećeg ocjenjivanja prehrambenih proizvoda prerade biljnog podrijetla u kategoriji džemovi, marmelade i pekmezi u sklopu 7. Sajma zimnice i autohtonih proizvoda.

Na sajmu, koji se tijekom vikenda održao na Europskom trgu u Zagrebu, ocijenjeno je 115 uzoraka u devet kategorija te dodjeljeno 107 diploma: 37 zlatnih, 27 strebrne, 32 brončane i 11 priznanja. Po pojedinim kategorijama dodijeljeno je 9 šampionskih odličja.

Klaudija Krstičević iz Krvavca kod Metkovića kaže da OPG imaju od 2003. godine dok se preradom voća u prerađevine i sokove, a uzgajaju najviše mandarine, limune i smokve, bave od 2013. godine. Njihove marmelade koje imaju eko znak su više puta nagrađivane. Sokovi su od eko mandarine bez dodatka konzervansa, šećera i umjetnih sladila

19. travanj 2024 00:43