StoryEditorOCM
NeretvaProfesorica po diplomi, poljoprivrednica po opredjeljenju

Neretvanka Lora Mihaljević posvetila se jagodama, a njezine praline osvajaju Ameriku

Piše Ante Šunjić
14. travnja 2024. - 19:44

Lora Mihaljević za sebe voli reći da je profesorica hrvatskog jezika i književnosti po diplomi, a poljoprivrednica u nastajanju po životnom opredjeljenju. A sklonost poljoprivredi pokazuje i suprug Davor, voditelj radne jedinice u Komunalnom održavanju i ljubitelj ‘polja dide svoga’.

Upravo je Lora podržala suprugovu želju da “se vrati” na obiteljska polja u Dusini. Mihaljevića polja brzo su se pokazala kao recept za zdrav život uz nešto više prihoda za obiteljski budžet.

I tako je začet OPG Lozo u mjestu pokraj Vrgorca, mjestu odakle su Davorovi korijeni. Zemlju u dolini dao im je u dugogodišnji najam Davorov rođak Ante koji je od početka podupirao njihove poslovne ideje. OPG je nazvan po Davorovu pradjedu Jozi, radišnom težaku koji je znao po cijeli dan klečeći okopavati trsove loze ručno, kao pravi začetnik ekološkog ‘obračuna’ s korovom.

Lora i Davor pošli su stopama Loze, povratnika iz Australije gdje je otišao trbuhom za kruhom. Potpora je stigla i od Davorova oca Joze, a bodrio ih je od prvog dana i barba Ante Gajtić koji im je za poljoprivredu ustupio skladišni prostor mjesto gdje i danas predahnu kad se umore od zemljoradnje.

Više o Lorinom poslovnom poduhvatu pročitajte u tiskanom izdanju Dubrovačkog vjesnika!

image
Ante Šunjić/
image
Privatni Album/
image
Privatni Album/
image

 Lora i Davor Mihaljević vlasnici OPG-a

Ivo Ravlic/Cropix/
image

Lora Mihaljević sa suprugom Davorom

Privatni Album/
image

Lora Mihaljević

Privatni Album/

 

16. travanj 2024 10:24