StoryEditorOCM
NeretvaPET PROJEKATA

Ministarstvo regionalnog razvoja odobrilo gotovo 1,5 milijuna eura za projekte na neretvanskom području

Piše M. R. K.
24. lipnja 2024. - 13:21

Sukladno provedenom javnom pozivu za financiranje projekata iz Programa podrške gospodarskoj i društvenoj revitalizaciji Ravnih kotara, Bukovice i Neretvanske doline, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU donijelo je odluku o financiranju projekata čiji su prijavitelji jedinice lokalne i regionalne samouprave.

Za neretvansko područje odobreno je pet projekata vrijednih milijun i 440 tisuća eura.

Dubrovačko-neretvanska županija prijavila je projekt Centra aktivnog turizma Vidonje-fazaII za koji su odobrena sredstva u iznosu od 280 tisuća eura. Prvu fazu ovog projekta prijavila je Općina Zažablje kojoj je odobreno 270 tisuća eura.

Općini Kula Norinska odobreno je 330 tisuća eura za rekonstrukciju nerazvrstanih cesta, Gradu Metkoviću 270 tisuća eura za revitalizaciju prometne infrastrukture u svrhu razvoja postojeće poslovne zone, a Općini Pojezerje 290 tisuća eura za uređenje nerazvrstanih cesta na području te jedinice lokalne samouprave.

Dodajmo i kako su sredstva za ovaj Program podrške osigurana u Državnom proračunu, i to u iznosu od 5,5 milijuna eura za razdoblje od 2024. do 2026. godine.

24. lipanj 2024 13:21