StoryEditorOCM
NeretvaULAGANJA U ŠKOLSTVO

Kreće projekt izgradnje nove zgrade Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića

Piše dv
20. veljače 2024. - 15:51
Potpisan ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju i opremanje nove zgrade OŠ don Mihovila PavlinovićaDnŽ/

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je u palači Ranjina ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju i opremanje nove zgrade OŠ don Mihovila Pavlinovića u Metkoviću s predstavnikom zajednice ponuditelja KAPOV d.o.o. i INOVAPRO d.o.o..

Naime, Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića jedna je od pet osnovnih škola kojma je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija, a koja nastavu provodi u dvije smjene.

Novi objekt, za koji je danas potpisan ugovor o izradi dokumentacije, nalazit će se tik do postojeće škole, odnosno izgradit će se na zemljištu koje je u vlasništvu OŠ don Mihovila Pavlinovića. Nakon izrade idejnog rješenja, slijedi ishodovanje suglasnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja na isto, a potom izrada glavnog projekta te prijavljivanje na otvoreni Poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja „Izgradnja, rekonstrukcija i opremanje osnovnih škola za potrebe jednosmjenskog rada i cjelodnevne škole“. Sve ovo rezultiralo bi prelaskom iz dvije smjene u jednosmjensku nastavu što bi posljedično stvorilo veće infrastrukturne kapacitete, bolje uvjete za učenje i, u konačnici, uključenje u program cjelodnevne škole.

Vrijednost ugovorene izrade projektno-tehničke dokumentacije iznosi 186 tisuća eura.

‘Izuzetno mi je zadovoljstvo bilo danas potpisati ovaj ugovor, a realizacijom nove zgrade činimo veliku stvar za Metković. Ova investicija jedna je u nizu u našem planiranom ciklusu ulaganja u školstvo. Pred nama su i projekti nadogradnje i povećanja kapaciteta u školama u Župi Dubrovačkoj, Veloj Luci i Pločama, kao i izgradnja potpuno nove Osnovne škole Stjepana Radića u Metkoviću. Podsjetit ću kako smo je u listopadu 2023. godine potpisali Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Izgradnja i opremanje Osnovne škole Cavtat“ s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije. To nam je jedan veliki i važan projekt’, kazao je župan Dobroslavić.

Potpisivanju ugovora nazočili su i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Jelena Dadić Račić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Metkovića Ivica Popović, ravnateljica Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića Žana Dodig te zamjenik pročelnice Upravnog odjela za Poslove Župana i Županijske skupštine Maro Hađija.

12. travanj 2024 14:48