StoryEditorOCM
NeretvaU GIMNAZIJI METKOVIĆ

Dvije profesorice i četiri učenika koji su bili u Italiji danas se vraćaju na nastavu

Piše Stanislav Soldo
26. veljače 2020. - 08:55
Dvije profesorice i četiri učenika Gimnazije Metković koji su prošli tjedan boravili u Italiji danas se vraćaju na nastavu-priopćeno je iz ravnateljstva metkovske Gimnazije. 

Učenici i profesori posjetili su Italiju u pokrajini Ferrara u sklopu Erasmus+ projekta„Maths routes around Europe“ u periodu od 17. do 22. veljače 2020.

  - Pri povratku u Hrvatsku nisu od službenih osoba na graničnom prijelazu dobili nikakve upute u vezi eventualne izolacije.
Imajući u vidu sigurnost svih učenika i zaposlenika škole, a uvažavajući okolnost da su boravili u Italiji gdje se pojavila epidemija koronavirusa, ravnatelj je zamolio da ne dolaze na nastavu dok škola ne dobije službeni odgovor od mjerodavnih tijela. Škola se 24. veljače službeno obratila Zavodu za javno zdravstvo Dubrovačko- neretvanske županije Službi za epidemiologiju, Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo Službi za epidemiologiju zaraznih bolesti, Infektivnoj klinici „Dr Fran Mihaljević“ u Zagrebu, Ministarstvu zdravstva i Ministarstvu znanosti i obrazovanja tražeći savjet za daljnje postupanje.
Služba za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije uputila je službeno odgovor temeljem kojega a sukladno Naputku Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti Referentnog centra za epidemiologiju Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske od 24. veljače 2020. godine učenici i profesori ne trebaju biti pod zdravstvenim nadzorom te mogu pohađati nastavu bez ikakvih ograničenja, stoji u priopćenju odaslanom iz Gimnazije Metković u kojem se također napominje da je škola također dobila službeni odgovor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u kojem se navodi da se učenici i profesori ne trebaju testirati te da trebaju pohađati nastavu.

U priopćenju se napominje da učenici i profesori nemaju nikakve simptome koji bi upućivali na koronavirus te škola moli učenike, njihove roditelje i zaposlenike za razumijevanje postojeće
situacije.
19. travanj 2024 13:14