StoryEditorOCM
KorčulaNAPETO JE

Milanović stigao u Velu Luku. Pogledajte s kime pije kavu

Piše dv
18. ožujka 2024. - 17:10

Odluka Ustavnog suda koja je zabranila predsjedniku Zoranu Milanoviću sudjelovanje u političkim aktivnostima dok obavlja dužnosti predsjednika Republike Hrvatske izazvala je veliku pažnju u javnosti. Sud je istaknuo da Milanović, obavljajući funkciju predsjednika, ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima nijedne političke stranke te je dao jasno upozorenje da mora dati ostavku na mjestu predsjednika ako želi sudjelovati na parlamentarnim izborima, donosi Jutarnji list.

Ova odluka Ustavnog suda uslijedila je nakon što je Milanović iznenadio naciju objavom da će se kao nestranački i nezavisni kandidat pridružiti SDP-u na parlamentarnim izborima kao kandidat za premijera. U skladu s odlukom Suda, Milanović i SDP moraju prestati s aktivnostima koje nisu u skladu s Ustavom te se suzdržati od isticanja Milanovića kao kandidata.

Nakon objave odluke Ustavnog suda, predsjednik Milanović kratko je komentirao situaciju na svojem Facebook profilu, napisavši: "Rijeke pravde dolaze". Ovaj komentar izazvao je značajnu reakciju na društvenim mrežama, prikupivši više od tisuću "lajkova" u samo nekoliko minuta.

Predsjednik je trenutno u Vela Luci, gdje je pozvan povodom Dana Općine.

Prije svečane sjednice, povodom dana općine Vela luka i zaštitnika svetog Josipa, predsjednik Zoran Milanović došao je na kavu u kafić Plaf nedaleko velaluške skule, gdje ga je dočekao i pozdravio vlasnik Jakša Prižmić.

Milanović je sjeo sa svojim stranačkim (SDP-ovim) pobočnicima, "domaćicom" današnjeg događanja velaluškom načelnicom Katarinom Gugić, Orsatom Miljenićem, gradonačelnicom Supetra Ivanom Marković, gradonačelnikom Trogira Antom Bilićem te načelnikom Jelse Nikšom Peronjom.

U 18 sati će u velaluškoj školi biti održana svečana sjednica i dodjela nagrada laureatima gdje se očekuje i obraćanje predsjednika, što je već i prije najavljeno.

Fokus će, naravno, biti na komentaru odluke Ustavnog suda.

29. travanj 2024 17:38