StoryEditorOCM
KorčulaI NAJMLAĐA SUDIONICA U MIMOHODU

Malena Zlata s mamom i tatom u karavani na putu od Vela Luke do Vukovara

Piše Dora Lozica
18. studenog 2023. - 18:01

Iako ima tek četiri godine, Zlati Padovan ovo je već drugo sudjelovanje u motorističkoj karavani mira, zajedno s majkom Marinom i ocem Ljubom prešla je gotovo tisuću kilometara od rodne Vele Luke, preko Prevlake do Vukovara.

Obitelj Padovan nije u karavanu krenula motorom poput njihovih suotočana i brojnih motorista diljem Hrvatske i regije. Ljubo je zadužen za logistiku, zajedno s dva kombija puna hrane, vode, raznih potrepština i svijeća za spomen-obilježja diljem Lijepe naše, osobnim vozilom je pratio karavanu cijelim putem.

Zlata je danas zapalila svijeću na memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata u Vukovaru. Dug i naporan put podnijela je odlično, pohvalio se ponosno njen otac.

"Zlata je ponos mamin i tatin, ima samo četiri godine, a ovo joj je već druga karavana. Srce mi je k‘o kuća!", zadovoljno je istaknuo tata Ljubo.

Motoristička karavana mira ove je godine 16. put ušla u Vukovar kao najveća organizirana skupina prešavši gotovo tisuću kilometara od jedne strane Hrvatske na drugu odajući tako čast žrtvama Domovinskog rata i Vukovara.

27. travanj 2024 15:22