StoryEditorOCM
KorčulaŠTO SE DOGAĐA NA OTOKU?

HDZ napada načelnika Blata, on im odgovara: Još se nisu pomirili s rezultatima izbora!

Piše Silvia Rudinović
26. listopada 2021. - 15:54

Općinski odbor HDZ-a Blato, iz kojeg je potekao Branko Bačić, prozvao je načelnika Antu Šeparovića da je pokazuje „nezainteresiranost, nebrigu i neodgovornost u doba pandemije koronavirusa“. Na svom su Facebook profilu zatražili od načelnika da Tomislava Šeparovića razriješi dužnosti načelnika općinskog stožera civilne zaštite. Navode kako se stožer od imenovanja u lipnju nije sastao.

Prozvani Tomislav Šeparović je hadezeovcima odgovorio na Facebooku. Tvrdi kako je zahtjev za razrješenjem zatražio još u srpnju zbog poslovnih i privatnih obveza i stoga ne može snositi odgovornost za navedeno. Za navedeno je priložio dokaz, ostavku potpisanu 23. srpnja.

Načelnik Općine Ante Šeparović kaže kako su HDZ-ovi motivi politički. U petak je izabran novi načelnik Stožera, Zoran Sardelić, koji je u ponedjeljak i službeno potvrđen.

- Lokalnom HDZ-u to nije važno. Bitno im je stvoriti neku priču i dramu, jer se nisu pomirili s rezultatima izbora 2017. i 2021. Radi se o pokušaju da me se marginalizira i prikaže u negativnom kontekstu. To je bit priče – komentira Šeparović i dodaje: „Ako drugačije mislite i pogotovo ako nekome stanete na žulj, kad osobni interesi nisu ispred općeg dobra, onda niste dobrodošli“.

Prema podacima službene Vladine stranice koronavirus.hr, u Blatu je 13 aktivnih slučajeva bolesti COVID-19, dok je Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije danas objavio informaciju u smrti dvije osobe  iz Blata, muškarac rođen 1949. i žena rođena 1970. godine.

26. travanj 2024 06:43