StoryEditorOCM
DubrovnikZavršena akcija ‘Osmijeh za osmijeh‘

Za malenu Luciju Tevšić skupljeno 11.054 eura!

Piše dv
12. prosinca 2023. - 14:51

U sklopu humanitarne akcije ‘Osmijeh za Osmijeh‘, održane proteklog vikenda, za malenu Luciju Tevšić skupljeno je 11.054 eura kroz Božićni kutak i bogat popratni program u One suite hotelu, a uplate još pristižu!

Treću godinu zaredom održala se ova posebna humanitarna inicijativa koja donosi radost i podršku onima kojima je najpotrebnije, posebice u predblagdanskom ozračju. Grupa prijatelja i suradnika u industriji vjenčanja i društvenih događanja odlučila se ponovno posvetiti svojem znanju i sposobnostima u humanitarne svrhe te je osmislila bogat popratni program u prosincu u One suite hotelu.

Ove godine, prihod od akcije išao je za jednu posebnu djevojčicu s najvećim osmijehom... Luciju Tevšić, koja boluje od Rett sindroma, iznimno rijetke i teške bolesti koja pogađa djevojčice.

U Hrvatskoj je samo dvadesetak oboljelih, od kojih je Lucija jedina u Dubrovniku i najmlađa u cijeloj državi s ovako teškim oblikom ove bolesti. Simptomi Rettovog sindroma izuzetno su teški, od niza neuroloških i fizičkih poteškoća. Tijekom akcije, skupljalo se za, među ostalim, nekoliko Luciji nužnih stvari: korzet koji joj pomaže ojačati trup (a za sada nije pokriven od strane HZZO-a) te terapije DMI metodom i TheraSuit, koje se u Hrvatskoj provode samo na dvije lokacije privatno. Lucija treba prolaziti kroz ovakve terapije četiri puta godišnje, a jedan ciklus košta 1.000,00 €. Veseli znati kako je ovogodišnja akcija makar dijelom pomogla ovoj djevojčici prekrasnog osmijeha.

Podsjetimo, akcija ‘Osmijeh za Osmijeh‘ krenula je 8. prosinca, i trajala je sve do nedjelje, 10. prosinca. U predivnom župskom hotelu One Suite, dugogodišnjem suradniku u ovom humanitarnom projektu, uživali smo ne samo u blagdanskom fotografiranju u Božićnom kutku, već i u bogatom popratnom sadržaju - nastupima glazbenika Pera Škobelja, Marka Kutlića i pratećeg banda, stand up showu Semira Gicića, dječjoj lutkarskoj predstavi ‘Djevojčica crvene kapice na putu do bakice‘ koju je izvelo kulturno društvo Aster, a u popratnom programu nakon večernjih nastupa sjajno su nas zabavljali DJ Audiometric Lane, DJ Petra i Zac the Sax, sve za osmijeh jedne predivne djevojčice.

Hvala svima koji su sudjelovali i vidimo se dogodine u One suite hotelu!

25. travanj 2024 13:39