StoryEditorOCM
DubrovnikUDARIO JE O DNO

Verbalni nasilnik i licemjer, aktivist ili predsjednik? Što će Igor Legaz biti nakon što je izvrijeđao našeg kolegu? Izbor je njegov

Piše Jadran Kapor
17. lipnja 2024. - 17:49

Igor Legaz je u očima mnogih heroj, borac za pravo malog čovjeka kojemu veliki i bogati žele oduzeti čak i pravo da se okupa. On je supermen koji se bori za naše pomorsko dobro, ponekad spektakularnim javnim aktivizmom, a s tu i tamo simpatičnim noćnim akcijama za koje nitko pouzdano ne zna tko ih je izveo, ali vjerujemo da nema tko drugi nego on.

Legaz dobro poznaje odredbe zakona i granice pomorskog dobra. Zna što se smije a što ne. Glasan je, teatralan i nezaustavljiv. Ne voli da ga se naziva aktivistom. To mu baš smeta, onako na najjače. Voli da ga se predstavlja kao predsjednika Udruge Divlja liga vaterpolo. Zna on da njegova udruga nema baš nikakve veze s prvenstvom dubrovačkih kupališta u vaterpolu, ali mu se sviđa ta titula predsjednika. Uostalom, nekad davno i sam je igrao za ekipu.  

Legaz uživa u svom javnom performansu i ulozi heroja. Ako gdje i pretjera, nitko ga se ne usudi kritizirati jer, eto, za opće je dobro, valjda. Uostalom, nikome se ne da slušati njego predavanja jer Legaz zna biti neugodno emotivan. 

To je, pogodili ste, drugi izraz za - verbalno nasilan.

Našeg suradnika, umirovljenog kolegu Ahmeta Kalajdžića brutalno je i javno izvrijeđao samo zato što je objavio vijest da je Općinsko državno odvjetništvo protiv njega podiglo optužnicu.

Optužnicom protiv Igora Legaza Odvjetništvo traži godinu zatvora i plaćanje 25 tisuća eura odštete ”Royal Resortu”

Tom optužnicom državni odvjetnik traži da se Legaza osudi na godinu zatvora i plaćanja odštete od 25 tisuća eura za onu spektakularnu jutarnju akciju kod Vile Elita. Ni riječi komentara Ahmet nije napisao. Samo je upoznao javnost sa sadržajem službenog dokumenta Državnog odvjetništva. To ne znači da je Legaz kriv, nego samo da državni odvjetnik smatra da je grubo prekršio zakon.Ali Legaz je ispalio.

image

Igor Legaz

Mihael Barisic/Cropix

Pred cijelim je kafićem izvrijeđao Ahmeta jer je radio svoj novinarski posao i objavio značajnu vijest iz službenih izvora. Bez riječi komentara. Kao aktivist, javna osoba koja pažljivo proučava zakon, Legaz je mogao reći da jedva čeka da na sudu dokaže da je Država još jednom pogriješila. Umjesto toga Legaz se odlučio u javnosti serijom uvreda ponižavati našeg kolegu.

Što je izrazito licemjerno za nekoga tko voli biti heroj malih ljudi.

Igor Legaz grubo izvrijeđao našeg kolegu Ahmeta Kalajdžića jer je prenio informaciju Općinskog državnog odvjetništva. "Prišao mi je u kafiću, nagnuo se prema meni i počeo s uvredama..."

Licemjerno i nasilno. 

Ako Legaz na sudu dokaže da je državni odvjetnik pogriješio, Ahmet ili netko od nas će i to objaviti. Takav je posao. Ali to kako je Legaz postupio prema našem kolegi je dno dna. To govori o Legazu više nego što se u ovakvom tekstu može napisati.

Sada očekujem da će Legaz potonuti još dublje. Jer licemjeri, verbalni nasilnici i ine hulje baš nikad nemaju petlje kazati - jesam, učinio sam to, ispričavam se. To mogu samo snažni i kredibilni ljudi. Volio bih da sam se prevario u Legazu, ali nešto je vremena od vrijeđanja našeg kolege već prošlo...

Kakvim će se Legaz pokazati u ovom slučaju, njegov je izbor.

25. lipanj 2024 13:00