StoryEditorOCM
DubrovnikTJEDNA PROGNOZA VREMENA:

U PONEDJELJAK MOGUĆI KRATKOTRAJNI PLJUSKOVI Na jugu uglavnom bez veće promjene, a novi toplinski val od utorka do petka

Piše DV
4. srpnja 2021. - 19:23

Prema prognostičarima HRT-a, u noći na ponedjeljak slijedi jače naoblačenje s lokalnim pljuskovima i grmljavinom koji su mogući u gotovo svim krajevima. Prolazno će osvježiti uz sjeverac, no razvedravanje će brzo stići, a slijedit će u stopu i vrućina već sredinom tjedna, piše Slobodna Dalmacija. Novi toplinski val mogao bi potrajati do petka i na Jadranu na kojem će biti pretežno vedro, a umjeren vjetar s mora danju će vrućinu činiti podnošljivijom.Danas je vjerojatnost za kišu na istoku Hrvatske praktički zanemariva pa će dan biti djelomice sunčan i suh, s povećanjem naoblake prema večeri.

U ponedjeljak će biti nestabilno s ponegdje i izraženim pljuskovima i grmljavinom, a mjestimična kiša započet će na sjevernom dijelu već danas. No, na jugu zemlje konkretnije oborine opet bi mogle izostati.

image

Foto: Ivo Ravlic/CROPIX
Ivo Ravlic/Cropix

Na moru u ponedjeljak pljuskovi lokalno mogu biti i izraženiji, praćeni grmljavinom, osobito na sjeveru, dok će na jugu znatnija oborina izostati. Od utorka pretežno vedro i sve toplije, danju uz umjeren vjetar s mora, zbog kojeg će vrućine biti podnošljivije. U ponedjeljak će u mnogim krajevima biti pljuskova i grmljavine, ponegdje vjerojatno i tuče, ali bit će i mjesta gdje neće pasti ni decilitar kiše. Novi toplinski val čeka nas od utorka do petka - kaže se u vremenskoj prognozi HRT-a.

02. svibanj 2024 16:00