StoryEditorOCM
DubrovnikZa sugrađane u najboljim godinama

U planu je još jedna šetnja i to Lokrumom uz stručno vodstvo Ivana Viđena

Piše DV
21. rujna 2023. - 11:11

"Dragi sugrađani i sugrađanke u najboljim godinama, nakon ljetne pauze, pozivamo vas da nam se pridružite u šetnji, koju u subotu 23. rujna 2023. godine, organizira Srđ je Grad, uz stručno vodstvo našeg srđevca Ivana Viđena." - pozivaju na još jednu šetnju s povijesnim zanimljivostima i detaljima.

"Ova je šetnja prije svega poticaj našim sugrađankama i sugrađanima starijim od 55 godina da kvalitetno provedu vrijeme u prirodi u aktivnim druženjima i razgovorima s nama, te da se pritom zabave, ali i fizički i društveno aktiviraju. PROGRAM ŠETNJE Polazak iz Gradske luke brodom u 10:00 sati. Nakon kratke plovidbe iskrcavamo se na Lokrumu. Planirana pješačka ruta: Portoč - Lazaret - Triton - Maslinik - Botanički - Samostan - Šarlotin zdenac - Portoč (4 km, vrijeme 60-90 minuta laganog hoda). Na pola puta, u Masliniku, ćemo se odmoriti i okrijepiti. Povratak brodom u 13:15 sati ili po želji.

Važna napomena: Sve osobe koje imaju prebivalište ili boravište na području Grada Dubrovnika imaju pravo na godišnji pokaz u iznosu od 14,00 EUR, dok osobe koje imaju prebivalište na području drugih gradova i općina u Dubrovačkoneretvanskoj županiji godišnji pokaz plaćaju 20,00 EUR. Za one osobe koje nemaju godišnji pokaz, osigurana je jednokratna ulaznica za Lokrum. Djeca do 16 godina ostvaruju besplatan prijevoz i ulazak u rezervat. Više informacija o redu plovidbe možete pogledati na web stranici www.lokrum.hr." - pozivaju.

28. travanj 2024 06:29