StoryEditorOCM
DubrovnikŽUPANIJA POZIVA

U okviru Nacionalnog programa prevencije i ranog otkrivanja melanoma, odazovite se na preglede madeža na Korčuli i Pelješcu

Piše dv
7. rujna 2023. - 12:43
Knin, 300723. U Opcoj i veteranskoj bolnici Hrvatski Ponos odrzana je javno zdravstvena akcija pregleda madeza i ranog otkrivanja melanoma, pregledima je nazocio ministar zdravstva Vili Beros i Mirna Situm. Na fotografiji: pregled.Niksa Stipanicev/Cropix

"U okviru Nacionalnog programa prevencije i ranog otkrivanja melanoma,na otoku Korčuli i poluotoku Pelješcu održat će se javnozdravstvena akcija preventivnih pregleda od 14. do 16. rujna.

Ovu javnozdravstvenu akciju organiziraju Referentni centar Ministarstva zdravstva za melanom, Hrvatsko dermatovenerološko društvo HLZ-a i Hrvatsko društvo za dermatološku onkologiju HLZ-a, uz potporu Dubrovačko neretvanske županije i Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

U akciji sudjeluje 22 vrhunskih dermatologa iz cijele Hrvatske koji će tri dana pregledavati stanovnike Korčule i  poluotoka Pelješca s ciljem otkrivanja melanoma i drugih zloćudnih tumora kože.

Pregledi madeža organiziraju se u suradnji s Domom zdravlja Korčula i Domom zdravlja “Dr. Ante Franulović” Vela Luka, a bit će osigurano pregledavanje madeža na više lokacija.

Pozivaju se građani da se jave svom liječniku obiteljske medicine kako bi rezervirali termin pregleda", stoji u obavijesti Dubrovačko - neretvanske županije.

23. svibanj 2024 14:30