StoryEditorOCM
DubrovnikOTOCI U RADIO VALOVIMA

Šesti put šampioni - članovi Radiokluba Dubrovnik ponovno su svjetski prvaci!

Piše MRK FOTO: Radio klub Dubrovnik
20. listopada 2022. - 10:22

Radioklub Dubrovnik na nedavno održanome natjecanju IOTA -  Islands On The Air, šesti je put osvojio naslov prvaka svijeta.

Natjecanje je održano nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije, kao i uvijek u iznimno jakoj konkurenciji radiomatera iz cijeloga svijeta.

Posebno je po tome što traje neprekidno 24 sata. Cilj je odraditi što više veza s drugim radioamaterima,osobito  sa stanicama koje rade ne nekom od svjetskih otoka.

Pobjedničku ekipu čine  9A5W Nikola Perčin, 9A3ID Ivo Đivanović, 9A3VM Matija Vierda, 9A7Z Luka Tomović, 9A5DU Maro Marković, 9A5KV Alfred Raguž, 9A3AW Davor Vukelić, 9A3SMS Srđan Milić, 9A3FRD Roberto Dabelić.

Inače članovi Radiokluba Dubrovnik još se od 2012. godine  natječu u klasi ekspedicija na otoku Šipanu i uvijek su u svjetskom vrhu. Sudeći po njihovim vrhunskim rezultatima Šipan je najuspješniji svjetski otok na radio valovima.

Uspješna natjecanja odvijaju se zahvaljujući odličnoj suradnji sa pripadnicima DVD-a Šipan koji im osiguravaju dobre uvjete za rad i prostorije za natjecanje. 

 

 

 

 

 

   

21. lipanj 2024 22:27