StoryEditorOCM
DubrovnikUŠTEDITE ZA KAVU

Saznajemo, može li se izbjeći provizija na plaćanje računa za dopunsko osiguranje

Piše Silvia Rudinović
15. ožujka 2024. - 11:27

Može li se platiti račune bez provizije i koji su najpovoljniji načini plaćanja? Postoje računi za koje se naknada za plaćanje može izbjeći na pojedinim mjestima, a evo kako stvari stoje s računima za dopunsko osiguranje Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO).

- Na svim uplatnim mjestima na kojima se može izvršiti plaćanje premije dopunskog zdravstvenog osiguranja HZZO-a, kako u Dubrovniku tako i u ostalim dijelovima Hrvatske, naplaćuje se određena provizija - odgovaraju iz HZZO-a.

No, navode koji je najpovoljniji način plaćanja za umirovljenike.

image
Claudio Bresciani/Tt News Agency Via Afp

- Najpovoljniji način plaćanja premije za osiguranike koji su nositelji mirovine je ugovaranje, odnosno davanje suglasnosti za obustavu iz mirovine kojom Hrvatski zavod za mirovinskog osiguranje (HZMO) obavlja plaćanje premije dopunskog osiguranja bez ikakve naknade. Stoga, naše osiguranike koji su ostvarili pravo na mirovinu savjetujemo da odaberu ovakav način plaćanja kako ne bi morali voditi brigu o mjesečnim uplatama premije i plaćati naknadu - kažu iz HZZO-a.

Hrvatski građani kod HZZO-a godišnje plaćaju 111,49 eura dopunskog osiguranja, podijeljeno na mjesečne iznose.

- Ako govorimo o zaposlenim osobama, poslodavci mogu svojim radnicima, koji imaju policu dopunskog zdravstvenog osiguranja, omogućiti obustavu na plaću na ime plaćanja premije dopunskog zdravstvenog osiguranja, što je također za osiguranike besplatno.

24. travanj 2024 14:21