StoryEditorOCM
DubrovnikNASTAVAK NASTAVE

Provjerili smo koliko je dubrovačkih osnovaca danas sjelo u školske klupe

Piše Ahmet Kalajdžić
25. svibnja 2020. - 15:44
Split,250520 Prvi dan nastave za vecinu ucenika razredne nastave u Osnovnoj skoli Znjan Pazdigrad. Na fotografiji: prvi dan nastave.CROPIX
U nastavku školske godine za učenike nižih, odnosno prva četiri razreda osnovnih škola na tzv. dubrovačkom dijelu županije, odziv pučkoškolaca se kreće u rasponu od 38 do čak 100 posto!

Prema dostupnim podacima dobivenim od ravnatelja ili tajnika osnovnih škola, odziv učenika se kretao između 38 i čak 100 posto. Može se reći kako je uočljiv veći odziv učenika u područnim školama, dok je u samom Dubrovniku u školske klupe ponovno došlo nešto manje učenika nego prije pandemije COVID-19.

U administartivnom središtu Konavala smo od ravnateljice Osnovne škole Cavtat Kate Kukuljica doznali kako je pet područnih te još 13 odjeljenja u matičnoj školi odziv 90 posto, dok ravnateljica OŠ Gruda Zdenka Pivčić ističe kako je u toj konavoskoj školi od 143 učenika koji pohađaju sedam odjeljenja u matičnoj i četiri odjeljenja u područnim škola odziv bio oko 95 posto.
U Osnovnoj školi Župa dubrovačka ravnatelj Anton Jurkić kaže da je u 20 razrednih odjeljenja s ukupno 430 učenika u prosjeku izostalo sasmo dvoje ili troje učenika u svakom odjeljenju, što je također zavidan odziv od oko 90 posto.
Najveći raspon odziva učenika zabilježen je upravo u samom središtu Dubrovačko- neretvanske županije. Naime, u tajništvu OŠ Ivana Gundulića smo doznali kako u prva četiri razreda imaju ukupno 19 odjeljenja te da je odziv učenika u matičnoj školi bio 271 učenik ili oko 70 posto, dok su u tri odjeljenja područnih škola Koločep, Suđurađ i Luka Šipanjska na Elafitskim otocima u školske klupe došli svi učenici!

Ravnateljica Osnovne škole Mokošica Petra Đapić- Caput ističe da su od 370 učenika u 13 odjeljenja matične škole na nastavu došla 142 učenika ili njih 38 posto. Međutim u područnoj školi Osojnik su u klupe stigla svih 23 učenika, tako da je uz navedene otočke škole ta područna škola "ukupni rekorder" po odzivu malih osnovaca.

Ravnateljica OŠ Marina Držića Zrinka Capor kaže da je u 12 odjeljenja odziv učenika 90 posto, tajnica OŠ Marina Getaldića Ivana Duić naglašava da je od osam razrednih odjeljenja s 155 učenika na nastavak školske godine došlo 130 odnosno 84 posto učenika. Prema riječima ravnateljice Nikoline Soko, u klupe osnovne škole Lapad te područne škole Montovjerna od ukupno 465 učenika pristiglo je 334 učenika što znači da je odziv učenika prva četiri razreda bio 72 posto.
Na kraju recimo i to kako je prema riječima Ante Konjuha, ravnatelja Osnovne škole Slano od ukupno 41 učenika u četiri odjeljenja zabilježen odziv od 95 posto.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Dubrovačko- neretvanske županije Jelena Dadić ističe da je od ukupno 3131 učenika razredne nastave, odnosno učenika od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola kojima je osnivač Dubrovačko- neretvanska županija, u ponedjeljak 25. svibnja nazočilo 2743 učenika, što je u prosjeku nazočnost od 88 posto.
27. travanj 2024 05:35