StoryEditorOCM
DubrovnikTAD JE BILO LIJEPO, ALI...

Prije 25 godina također je otvorena rekonstruirana gruška placa, a tadašnje gradske vlasti suočile su se s jednim problemom...

Piše B. L.
8. travnja 2024. - 18:13

Službeno je nakon rekonstrukcije otvorena gruška placa. Međutim, nije ovo prvo njezino otvaranje u novom ruhu. Kako donosi Dubrovački vjesnik, sredinom lipnja 1989. također je otvorena tada rekonstruirana placa. No, oduševljenje tadašnjih prodavača nije bilo baš ‘golemo‘.

- Preuređena tržnica Gruž proživjela je prvi tjedan po rekonstrukciji. Očito je da je naslov izvještaja iz prošlog "Dubrovačkog" "Lijepo jes‘, ma i skupo" oslikao pravo stanje stvari. Na tržnici je sada, usred ljeta, manje prodavača nego usred zime. Naročito upada u oči da se u Gruž nije vratio niti jedan samostalni trgovac i svi zatvoreni štandovi "zvrje prazni". Razlog je, kako nam rekoše, prevelika svota koju RO Sanitat traži za šestomjesečni najam. Proradit će, valjda, i tržište pa ćemo uskoro vidjeti tko će prije popustiti... - stoji u tekstu koji potpisuje Ž. T. (Željko Tutnjević).

image

Dubrovački vjesnik, 8. travnja 1989.

U tekstu kojeg potpisuje L. C. (Lidija Crnčević) kraj objavljene fotovijesti se ističe kako je "komunalna radna organizacija "Sanitat" zadužena za skorašnje isticanje tržnog reda i radnog vremena tržnice, kao privođenja skladišnog prostora na gruškoj placi i njegovoj funkciji.

- Razmatrajući cijene i načine zakupca prodajnih mjesta na Tržnici "Gruž", zatraženo je od "Sanitata" da najmanje 10 posto od njih bude moguće dnevno zakupiti. Najkasnije do 15. rujna spomenuta komunalna radna organizacija bi Vijeću potrošača trebala dostaviti izvještaje o iskustvima stečenim u organiziranju i funkcioniranju prodaje na gruškoj i ostalim gradskim tržnicama, s financijskim pokazateljima ostvarenim na osnovu višemjesečnog, te dnevnog zakupa prodajnih mjesta.

 

05. svibanj 2024 11:43