StoryEditorOCM
DubrovnikKAKAV PRIZOR NA PARKIRALIŠTU RADELJEVIĆA

Ovako luksuzni vozni park rijetko se viđa!

Piše Anđelka Kelava
17. lipnja 2024. - 21:09

Kakav prizor u večernjim satima na parkiralištu Radeljevića u Gružu. Naime, na jednom mjestu odjednom je parkirano sedamdeset ‘bijesnih‘ automobila  koji nisu mogli proći nezapaženo. Riječ je o ‘6to6 Motor Europe Tour’, a nakon što su stigli iz Španjolske u Grčku, krenuli su na ovogodišnju rutu koja ide od  Atene do Monaka. Večeras su na tom putu svratili i u Dubrovnik.

image
Mihael Barisic/Cropix
 

Dok vozači željni brze vožnje nisu krili zadovoljstvo prolaskom kroz Hrvatsku diveći se našim ljepotama, ovaj neobični vozni park nije mogao proći nezapaženo. Izazvali su znatiželjne poglede jer ovako luksuzne jurilice rijetko se viđaju posebno u tolikom broju na jednom mjestu. A mogli su se vidjeti  ultraluksuzni sportski automobili uključujući Lamborghini Gallardo, elegantni Mercedes SLS AMG, Porsche 997 GT2 i Prancing Horse Ferrari 458 Italia. 

image
Mihael Barisic/Cropix

Sve je počelo još  2006. godine kada su se organizirali i okupili vozači ekskluzivnih automobila  sve s s željom promoviranja automobilskog načina života, a sada se sastoji od 1.500  vlasnika luksuznih sportskih automobila. Misija im je ponuditi  članovima originalan način zajedničkog uživanja u vožnji autentičnim rutama, prolazeći kroz razne europske zemlje, krajolike, kulture i kulinarske tradicije.

image
Mihael Barisic/Cropix

Ovogodišnje putovanje počelo je 13, a završava 20 lipnja.  Putovat će kroz devet zemalja, a prijeći 3000 kilometara. 

Uz Dubrovnik automobili će se još  zaustavili u Draču u Albaniji, Puli, Dolomitima u Italiji.

image
Mihael Barisic/Cropix
image
Mihael Barisic/Cropix
image
Mihael Barisic/Cropix

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18. lipanj 2024 00:05