StoryEditorOCM
DubrovnikART RADIONICA LAZARETI

Održano predavanje o identitetu i isključenosti

Piše PSD.
5. prosinca 2016. - 16:57

U sklopu projekta Generacija A kojeg provodi Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai održan je dvodnevni trening “Identitet i isključenost- strategije prevladavanja”  u prostorijama Art radionice Lazareti.

Ciljevi dvodnevnog treninga bili su upoznati sudionike s osnovnim konceptima identiteta, unaprijediti sposobnost sudionika da prepoznaju prepreke društvenoj uključenosti te im pružiti osnovno teoretsko i praktično znanje za uspješan daljnji rad na problemima vezanima za društvenu isključenost temeljenoj na identitetu. Trening je bio namijenjen mladima, to jest srednjoškolcima i studentima.

Specifičnost treninga bilo je korištenje kombinacije klasičnih i neformalnih edukativnih metoda koje pokazuju najbolje rezultate u radu s mladima.

Prvi dan treninga je potaknuo sudionike na propitivanje društvene iskonstruiranosti identiteta, kao i prepreka koje identitet može predstavljati u ravnopravnom sudjelovanju u društvu na dnevnoj bazi. Zajedno s trenerom sudionici su izrađivali tzv. “zid različitosti”.

Drugi dan treninga omogućio je identificiranje sistema koji generiraju prepreke te se raspravljalo o načinu i sredstvima njihova prevladavanja.

Ovaj jednogodišnji projekt  čiji nositelj je Udruga Bonsai, provodi se u suradnji s  Art radionicom Lazareti i Mrežom mladih Hrvatske uz financijsku podršku Grada Dubrovnika

02. lipanj 2024 03:12