StoryEditorOCM
DubrovnikFRANKOVIĆ OBIŠAO

Novouređeno parkiralište Gradac prima 89 vozila, do njega freško asfaltiran put u Ulici don Frana Bulića

Piše DV Foto: Božo Radić/CROPIX
8. svibnja 2021. - 10:30

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima i direktorom Sanitata Tomislavom Tabakom, obišao je jutros novouređeno parkiralište Gradac do kojeg je freško asfaltiran put u Ulici don Frana Bulića.

image
Obilazak novouređenog parkirališta Gradac
Božo Radić/cropix

I nakon uređenja ostaje 89 parkirališnih mjesta samo za domaće stanovništvo, odnosno za vozila s povlaštenom Sanitatovom kartom za 2. i 3. zonu. Projekt vrijednosti 3,5 milijuna kuna obuhvaća 2.400 četvornih metara na kojima su provedeni su radovi komunalnog, krajobraznog i hortikulturnog uređenja.

image
Obilazak novouređenog parkirališta Gradac
Božo Radić/cropix

- Nakon više desetljeća, parkiralište Gradac je jedno pristojno i ozelenjeno mjesto. Naši sugrađani će se koristiti ovim parkingom, to je najvažnije od svega - izjavio je gradonačelnik Mato Franković i objavio kako je odabrana tvrtka za izradu projektne dokumentacije za obnovu parka Gradac.

image
Obilazak novouređenog parkirališta Gradac
Božo Radić/cropix

Izvođač radova na novouređenom parkiralištu bila je tvrtka Texo Molior d.o.o., a glavna projektantica Lea Đurović Ruso, vlasnica arhitektonskog studija PROTO-ARCH iz Dubrovnika, u suradnji sa Studijom Landa - uredom za krajobraznu arhitekturu. Površinska obrada podne obloge je od dekorativnog betona izvedena s vidljivim kamenim agregatom, a direktor Sanitata Tomislav Tabak još je jednom naglasio kako je projekt odrađen prema smjernicama Konzeratorskog odjela u Dubrovniku. Iskoristio je priliku obznaniti kako je predana dokumentacija za građevinsku dozvolu iza zgrada OTP-a i ex DTS-a.

27. travanj 2024 13:22