StoryEditorOCM
DubrovnikStiže nagla promjena

Nepodnošnjivu vrućinu zamijenit će žestoko grmljavinsko nevrijeme, pogledajte kakvo će danas vrijeme biti na dubrovačkom području

Piše A.Ke.
22. lipnja 2024. - 08:51

Prvi ovogodišnji toplinski val, ponegdje će nažalost završiti uz grmljavinsko nevrijeme. Tijekom vikenda u naše krajeve dolazi svježiji i vlagom bogatiji zrak zbog čega će temperatura postupno biti u padu i značajno se povećava nestabilnost atmosfere, priopćio je u petak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

U drugom dijelu subote atmosfera će biti izuzetno nestabilna te je gotovo sigurno da će se lokalno razviti grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom te prolazno olujnim, moguće i orkanskim udarima vjetra.

Što se tiče upozorenja na toplinske valove, u subotu će u regijama Osijek, Zagreb, Karlovac, Rijeka i Split prijetiti velika opasnost od toplinskih valova. U regijama Gospić, Knin i Dubrovnik prijetit će umjerena opasnost od toplinskih valova. Situacija će se značajno popraviti već u nedjelju, kada će samo u regijama Rijeka i Split prijetiti umjerena opasnost od toplinskih valova. U ostatku zemlje opasnosti neće biti. U ponedjeljak i utorak opasnosti od toplinskih valova neće biti nigdje u Hrvatskoj.

Danas se u Dubrovniku očekuje sunčano vrijeme, danju manje vruće, najviša temperatura uglavnom od 29 do 32 °C.

 

 

 

 

 

22. lipanj 2024 08:52