Najslasniji dio Dubrovačkog karnevala odvio se jutro na Stradunu kroz Maškarani kompeticijun u spravljanju šporkijeh makarula. U natjecanju u spravljanju najboljeg pjata ispred Luže su se okušale brojne dubrovačke hotelske kuće i restorani; Jadranski Luksuzni hoteli, Rixos Premium Dubrovnik, Valamar, Hilton Imperial Dubrovnik, Royal Resort Dubrovnik, Gradska kavana Arsenal, Sunset Beach, Akademis Academia, restorani Bistro49, Dundo Maroje, Dalmatino i Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik.
O pobjedniku koji je spravio najukusnije šporke makarule odlučivao je žiri gulozana u sastavu Katija Pašeta, Mirna Sarić i Đani Banovac, a za laureata su izabrali Valamar.
Za sve posjetitelje osim gratis porcije makarula, organizatori su pripremili i krafene i žmuo vina koji su im regalali natjecatelji, te Grad Dubrovnik i TZ grada Dubrovnika.