StoryEditorOCM
Dubrovnikulegnuće

Mato Franković opleo po komentatorima: "Pojedincima je važnije blještavilo kamena pa pišu o tome kako gradska uprava ne brine"

Piše S. R.
26. svibnja 2024. - 17:52

Na upozorenje o ulegnuću na pločniku u povijesnoj jezgri, preko puta Male braće, na društvenim se mrežama oglasilo i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

"Vidim kako je Facebook pun komentara brojnih zabrinutih sugrađana zbog oštećenja na pločniku Straduna koje je nastalo dijelom zbog radova na čišćenju kanalizacijskog sustava povijesne jezgre. Podsjetit ću kako se po prvi put od Dubrovačke Republike čisti kanalizacijski sustav povijesne jezgre.

Do sada je iz kanala mješovite odvodnje izvađeno preko 1.500 kubika otpada, a do kraja investicije procjenjuje se ukupno 2.000 kubika. Pojedincima je važnije blještavilo kamena koje oni vide od onoga što ne vide i što se zanemarivalo više desetljeća pa pišu o tome kako gradska uprava ne brine itd, itd.

Kameno opločenje bit će popravljeno sutra, a potpuno očišćen sustav mješovite odvodnje bit će gotov do kraja godine. Drago mi je što smo nedavno završili i kompletnu rekonstrukciju popločanja Poljane Paska Miličevića, jednako kao što smo prije dvije godine rekonstruirali predio ispred Crkve sv. Vlaha te Gundulićevu poljanu. Naš grad zahtijeva konstantnu brigu i ulaganja u svim područjima, kako onima oku vidljivim, tako i onima oku nevidljivimy", napisao je Franković i poručio kako je ponosan što je zahvata čišćenja kanala mješovite odvodnje grada pri kraju.

 

16. lipanj 2024 21:58