StoryEditorOCM
DubrovnikU petak 17. svibnja u Umjetničkoj galeriji

Lions moskare s potpisom za malog Roka oslikali su dubrovački umjetnici. Prekrasni su!

Piše Lorita Vierda
16. svibnja 2024. - 11:01
Moskari koje su oslikali dubrovački umjetnici spremni su za humanitarni event u Umjetničkoj galeriji u organizaciji Lions cluba Sveti VlahoDv/

Moskari su simboli ljeta, dašci vjetra u vrelim danima, nježni dodiri svježine. A unikatni moskari s potpisom dubrovačkih umjetnika čija je donacijska prodaja namijenjena liječenju teško oboljelog dječaka Roka Čaće, simboli su nježnog dodira ljudskosti.

Lions klub sv. Vlaho, naime, organizira u petak, 17. svibnja jedan poseban event s humanitarnim predznakom u predvorju Umjetničke galerije. S početkom u 20 sati posjetitelji će moći uživati u ambijentu, ali i glazbi sjajne dubrovačke jazz umjetnice Maje Grgić, te ljubavnim stihovima koje će govoriti Lionsice. Jer, ljubav je i okosnica i pokretač akcija koje se organiziraju za pomoć drugome.

Na poziv dubrovačkih lionsa spremno su se odazvali dubrovački umjetnici koji su oslikali moskare svojim prepoznatljivim motivima, na čemu im je Lions klub sveti Vlaho neizmjerno zahvalan. U svojoj ruci ovog ljeta gospođe i sinjorine će, zahvaljujući njima, imati unikatne moskare s motivima Tonka Smokvine, Ivone Vlašić, Ivone Šimunović, Jasmine Runje, Josipa Škerlja, Miša Baričevića, Dubravke Tullio, Andree Vukoja, Ivane Jovanović Trostman, Josipe Vlašić, Ivane Jelavić, Ivane Selmani... no do 17. svibnja dosadašnjoj zbirci prelijepih mahalica pridružit će ih se još.

Donacijskom kupnjom ovih moskara s potpisom dobrote koji će te večeri biti izloženi u predvorju Umjetničke galerije, olakšat će barem malo jednoj obitelji svakodnevna briga o troškovima koji u bolesti rastu do neba. Lionsice će, u spomen na preminulog genija riječi, akademika Luka paljetka, čitati i njegove stihove, kao jedan sjetni hommage jednom od nezamjenjivih.

Roko će u srpnju navršiti četvrti rođendan. A kako je to baš srce ljeta, moskari s potpisom kojim se željelo pomoći njegovoj obitelji u prevladavanju svakodnevnih poteškoća i izazova, imat će pri svakom pokretu posebnu emociju.

Roko Čaće trogodišnji je sin Dubrovčanina Antonija Čaće i njegove supruge Požežanke Matee. Osim Roka, imaju još dvoje djece i u potrazi za boljim životom, preselili su u Mateinu rodnu Požegu. No tad je Roku dijagnosticiran tumor na mozgu. Bio je na operaciji u KBC-u Rebro, a zatim je prebačen na Polikliniku Fran Mihaljević zbog hidrocefalusa. Roko je borac, a njegovi roditelji nastoje i dalje održati koliko-toliko normalan život s na relaciji Požega – Zagreb i svi mi možemo im i moramo u tome pomoći.

Brojim humanitarnim akcijama za malenog Roka pridružili su se i dubrovački lionsi, uz pomoć dubrovačkih umjetnika i pjevačice Maje Grgić, ljudi koji su uvijek spremni pomoći.

01. lipanj 2024 06:54