StoryEditorOCM
DubrovnikDUBROVAČKI GRADONAČELNIK ODGOVARA SPLITSKOM

‘Ivica, nisi ti Split. Nažalost, ti si samo jedan njegov neuspješan poteštat‘

Piše DV
7. travnja 2024. - 19:20

Split se voli djelima, naslovio je svoj post na fb profilu dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

- Gradonačelnik Splita Ivica Puljak odgovorio je na moju presicu na kojoj sam govorio o održivom turizmu. Žao mi je što ili nije pročitao ili mu nisu dobro prenijeli ono što sam rekao - nastavio je. - A dobronamjeran komentar tebi Ivica, nije napad na Split. Jer nisi ti Split, nažalost, ti si samo jedan njegov neuspješan poteštat.

- Dakle, čovjeku koji je prepisao komunalni red grada Dubrovnika, a ne zna ga implementirati poručujem: Split se voli djelima, a ako ne znaš pitaj, spremni smo pomoći Splitu jer Split volimo. Kada bježiš od problema, neorganiziranog razvoja stihijskog turizma u Splitu i ne želiš riješit problem pitaj one koji znaju. Moj istup prije dva dana je išao upravo u smjeru da Split može i treba drugačije. Dubrovnik je to pokazao, a međunarodna stručna javnost od UNESCO-a, UNWTO-a, OWHC-a do domaće stručne javnosti prepoznala i u 2023. godine okrunila Dubrovnik s 5 međunarodnih velikih priznanja kvalitete turizma, a kao kruna našeg uspjeha u 2023. godini dodijeljena nam je titula Šampiona Hrvatskog turizma.

- Isprazne riječi, floskule, okretanje teza dragi Ivica, pokazuju da umjesto brige za svoj grad ti pokazuješ apsolutnu nebrigu. Jer ponavljam, ako ne znaš pitaj. A ja znam da Split može i mora bolje - zaključio je.

02. svibanj 2024 10:17