StoryEditorOCM
DubrovnikTAJANSTVENE OZNAKE |

GRAĐANI UZNEMIRENI, ALI... "Vrtlar" uvjerava: najvjerojatnije se netko igrao, naš plan je održavanje a ne sječa stabala!

Piše Ahmet Kalajdžić
12. srpnja 2020. - 12:08
-Sugrađani mogu biti potpuno mirni! Odlučno tvrdimo kako nitko od zaposlenika "Vrtlara" na stablima u parku u dnu naselja Čokolino i Peyton nije ni na koji način označavao stabla čempresa koja se tamo nalaze. Mi u planu imamo isključivo i samo održavanje tog slikovitog parka, a ne nikakvu sječu stabala!

image
Iz Vrtlara uvjeravaju kako planiraju samo održavanje a ne nikakvu sječu stabala u slikovitom parku
Ahmet Kalajdžić


Ovo smo doznali iz gradskog komunalnog poduzeća "Vrtlar Dubrovnik" iz kojeg su nas uvjeravali kako su ih građani već upozorili na neobične oznake na dijelu stabala, ali i na jednom rasvjetnom stupu:
-Sve su oznake u istoj visini te možemo pretpostaviti kako su ih, lako je moguće, u igri, neslanoj šali ili iz samo njima znanih razloga, postavila djeca!?

image
Iz Vrtlara uvjeravaju kako planiraju samo održavanje a ne nikakvu sječu stabala u slikovitom parku
Ahmet Kalajdžić


Prava uzbuna zbog moguće sječe stabala brzo se već rašitila društvenim mrežama te građani, uz opravdanu zabrinutost, pitaju priprema li se sječa stabala u parku s dječjim igralištem, pitajući je li u pitanju priprema za gradnju neke nove stambeno- poslovne zgrade.

image
objava na društvenim mrežama
društvene mreže


Valja vjerovati uvjeravanjima naših komunalaca kako je sudbina ovog parka čvrsta i nepromjenjiva. Kao javni medij nastavljamo pratiti sve što se događa, a građane pozivamo da nas o svakoj promjeni koju uoče odmah izvijeste. No, kao trajno upozorenje na to kako naš okoliš i rijetke parkove treba čuvati, objavljujemo i objhavu s društvenih mreža te fotografije s drugom vrstom tajanstvenih oznaka, koje su nam sugrađani poslali.


 
26. travanj 2024 16:35