StoryEditorOCM
DubrovnikInicijalni sastanak

Grad okupio predstavnike gradskih kotara i mjesnih odbora, raspravljali o tome kakav urbani razvoj Dubrovnika žele

Piše DV
14. travnja 2023. - 16:02

U sklopu participativnih aktivnosti pri izradi sveobuhvatnih izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja i Generalnog urbanističkog plana Grada Dubrovnika održani su inicijalni sastanci s predstavnicima gradskih kotara i mjesnih odbora, a sve u cilju aktivnog uključivanja građana u proces izrade prostorno-planske dokumentacije koja će definirati budući urbani razvoj grada.

image
Grad Dubrovnik/

Uz javne rasprave, Grad Dubrovnik otišao je korak dalje te na ovakav način proširio participaciju javnosti te omogućio pravovremeno informiranje, prikupljanje i uvrštavanje stavova i potreba te identificiranje problema u prostoru prepoznatih od stručnih i lokalnih dionika, u prijedloge izmjena i dopuna PPU-a i GUP-a kroz neposredno sudjelovanje građana.

Novi prostorno planski okvir osigurat će skladnost gradnje i poštivanje kulturno-spomeničke baštine Dubrovnika s jedne te s druge strane omogućiti razvoj grada definiranjem novih zona urbanog življenja i stanovanja.

image
Grad Dubrovnik/

Sastanke s predstavnicima gradskih kotara i mjesnih odbora vodio je pročelnik Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika Božo Benić sa suradnicima. Novi krug sastanaka, koji će voditi predstavnici stručnog izrađivača predmetnih izmjena i dopuna te stručni izrađivači sociološke studije, najavljen je za idući tjedan.

Podsjetimo, Grad Dubrovnik je tijekom 2020. i početkom 2021., u jednoj jednostavnijoj proceduri, proveo postupak izmjena i dopuna PPU-a i GUP-a Grada Dubrovnika.

Tada je u Odredbe za provođenje ugrađen set mjera i restriktivnijih odredbi koje za cilj imaju doprinijeti unaprjeđenju stanja u prostoru. Odmah potom uslijedio je novi, bitno složeniji postupak sveobuhvatnih izmjena i dopuna. Ugovori za izradu novog PPU-a i GUP-a potpisani su u rujnu 2022. godine.

17. lipanj 2024 07:53