StoryEditorOCM
DubrovnikRADIONICE I DEGUSTACIJE

GOOD FOOD FESTIVAL Evo što nam sve donosi slasna subota

Piše DV
19. listopada 2019. - 10:42
Pred nama je sadržajno bogata subota Good Food Festivala, tijekom koje će se u 10 sati održati radionica pripreme primorskog krokanta u Deši, dok će se u Turističkoj zajednici, osim radionice Lucije Tomašić Šarić koja će pripremati kruh s prirodnim kvasom, održati i radionica u izvedbi poznatog francuskog slastičara Gilles Bajollea, iz Rueil Malmaisona.

Četrdeset godina iskustva kao chef slastičar u najpoznatijim francuskim hotelima i restoranima s tri Michelinove zvjezdice govori nam da se radi o iznimnom stručnjaku koji će ovom prilikom pokazati kako napraviti tartufe od čokolade, u subotu u 10.30 sati, a u nedjelju u 16.30 sati u TIC-u će pripremati čokoladni souffle.

Deša će svoju četvrtu radionicu održati u nedjelju, 20.listopada u 10 sati na kojoj će praviti domaći kruh s ružmarinom, maslinama i sušenim pomadorama, a u 10.30 sati u TIC-u, autorica kuharice Ana-Marija Bujić i njezin stručni suradnik i Pantarulov chef kuhinje prezentirat će proces razvoja recepta od tek nekoliko natuknica do upotrebljivog recepta koji svakome može uspjeti već pri prvom pokušaju.

Iz Turističke zajednice Grada Dubrovnika podsjećaju na aktualni Tjedan dubrovačkih restorana, festivalski program koji donosi i vinokušnje, gastro ture te posebnu festivalsku ponudu slastica u pastićerijama i hotelima te tematske večere I Dubrovačku trpezu. Više detalja može se pogledati na linku http://bit.ly/33jQa0Y.
 
23. studeni 2024 12:23