StoryEditorOCM
DubrovnikJEDNA, JEDINA

Evo što se događa kada nam se zatvori ‘magistrala‘. Provjerili smo je li bilo kašnjena na letove, kuda su Župljani i Konavljani išli u Grad

Piše Kristina Filičić
18. lipnja 2024. - 14:45

Zastojima i čepovima u prometu zbog prometnih nesreća, nažalost, svjedočili smo nebrojeno puta. Ova jutrošnja teška prometna nesreća na magistrali poviše grada, još jednom nas je podsjetila koliko smo ‘kratki‘ s postojećim prometnicama i koliko su nužni novi alternativni pravci. Zbog prometne nesreće magistrala je nekoliko sati bila zatvorena za promet, vozila su preusmjerena na prometnicu Gornji Brgat – Komolac što je stvorilo zastoje i gužve na širem području grada. Kašnjenja na posao je bilo, a je li se kasnilo na letove u Zračnu luku Ruđera Boškovića? Dubrovački taksist Ivica Smoljko među onima je koji su jutros vozili turiste u Zračnu luku.

Zbog prometne nesreće na magistrali nastao potpuni zastoj na cesti. Evo kuda se može proći

- Išao sam iz grada prema Komolcu pa smjerom prema Brgatu i do aerodroma. Možda sam nekih 10, 15 minuta duže vozio do tamo, ali nije bilo problema. Ali u drugom smjeru kolona je bila od skretanja za Čibaču pa sve do ulaska u uže središte grada, do Kantafiga. Čep, sve je stalo - kaže Smoljko. Putnici prema Zračnoj luci, dodaje, sigurno su došli na vrijeme na let, ali je bio problem iz Zračne luke doći do Dubrovnika. I sam je čekao dok se cesta ne otvori pa tek onda krenuo iz Čilipa.

image

Ivica Smoljko

Cropix/

- Prometna nezgoda se dogodila upravo u vrijeme kad ljudi idu na posao i to je bio najveći problem, Mokošica i Župa su se spojile u Komolcu – tvrdi Smoljko i dodaje:

- Alternativni pravci koje mi sad imamo su stari 50 do 60 godina, to su prometnice koje su prilagođavane tadašnjim vozilima i količini vozila. Danas tko zna koliko puta više vozila ima, koliko je promet pojačan. Treba nam brza cesta prema aerodromu to svi znamo, ali ne znamo kad će se to dogoditi. Ipak, u zadnje vrijeme se o tome počelo puno pričati. Jer naša magistrala je glavni pravac za Crnu Goru i Albaniju. Pogotovo kad završi škola u Europi, negdje od 10. srpnja pa dalje, bit će ludnica – kaže taksist i predlaže da se barem za početak proširi postojeća prometnica iz Komolca prema Gornjem Brgatu kako bi se njome moglo lakše prometovati.

Pretjecao i udario u vozilo: smrtno je stradao 31-godišnjak, drugi motociklist je teže ozlijeđen

- To su neka četiri kilometra koja treba proširiti i mislim da bi nam puno pomogla u ovakvim situacijama i tijekom ljetnih mjeseci. U ovoj današnjoj situaciji nam je sigurno pomogla.

Na pitanje jesu li stranci komentirali prometne gužve Smoljko odgovara:

- Mi se više čudimo gužvama nego stranci. Ovo je njima svakodnevica, oni po tri, četiri sata prije leta kreću na aerodrom jer znaju da će biti gužve, pogotovo jutarnje špice kad se ide na posao. U svim većim gradovima je tako, svugdje su gužve po Europi.

20. lipanj 2024 15:25