StoryEditorOCM
DubrovnikREAGIRANJE

Evo kako Antonia Knežević odgovara na optužbe dubrovačkog HDZ-a

Piše dv
29. studenog 2023. - 09:23

"Uistinu me zgraža kako dubrovačkim HDZ-ovcima ne smetaju fekalije koje se na očigled stanovnika i turista učestalo izlijevaju u rijeku, na to upozoravam već dugi niz godina te apeliram na Vodovod da otkloni probleme.

Na moje prozivanje Vodovoda reagiraju gradski HDZ-ovci kao “uvrijeđena mlada” taktikom napad je najbolja obrana.

HDZ Dubrovnik je ovim nedvojbeno poslao poruku:

- da im je ok kontinuirano izlijevanje fekalija kroz dijelom otvoreni oborinski kanal Rijeke dubrovačke, čak to nazivaju “Projektom Aglomeracije”

- da im je ok što su probijeni svi rokovi za završetak radova kanalizacijskog sustava Stare Mokošice

- isto tako im je ok što će zbog probijanja rokova troškove radova morati platiti u cijelosti Grad Dubrovnik, a ne većinskim sredstvima iz EU fondova

- u redu im je se radovi (ne)završe tko zna do kada

- nije im važno što su se do sad utukli približno 44 milijuna kuna u nešto što ne funkcionira

Obzirom na izrazito neodgovoran pristup bitnim problemima kanalizacije Rijeke dubrovačke od strane nadležnih tijela Grada, zasigurno ću biti primorana zatražiti stručna mišljenja i očitovanja od Sanitarne inspekcije, Građevinske inspekcije, Ministarstva graditeljstva i Europskih strukturnih fondova jer je potpuno neprihvatljivo da se projektom aglomeracije umjesto da se riješi kanalizacija, upravo suprotno fekalije u Rijeci izlijevaju na sve strane.

Na žalost, ne čudi me ovakva reakcija središnjice dubrovačkog HDZ-a, jer očito nemaju nikakva argumentirana opravdanja za dugogodišnje propuste uprave Vodovoda Dubrovnik, pa se služe ovakvim metodama napada na čovjeka, umjesto da budu konstruktivni u rješavanju problema.

Svatko kome je dato povjerenje građana Grada Dubrovnika, trebao bi biti odgovoran za nastale propuste i raditi na tome da se isti ne dogode, a ukoliko dođe do nepravilnosti i problema, da se isti što je moguće brže otklone.

Prozivke od strane HDZ-a upućene meni osobno vezane za vezove i tome slično, spadaju u domenu udbaškog mentaliteta napada na osobu, koje baštini HDZ, s namjerom klevetanja svih članova društva koji ukazuju na njihove propuste u radu.

Želim informirati javnost da skupa sa ostalim članovima svoje uže obitelji posjedujem 4 plovila, te od 2016. godine posjedujem suglasnost za redovitu uporabu pomorskog javnog dobra KL: 342-01/16-01/07, UR.BR.: 2117/01-01-16-1, također želim istaknuti da je u vlasništvu moje obitelji legalna privatna riva (kč.br. 1016/1, Obala, k.o. Obuljeno), obzirom da su moji preci u Rijeci dubrovačkoj bili od davnina i bavili se pomorstvom, te smo ovdje starosjedioci.

Želim istaknuti da uz suglasnost za redovitu uporabu pomorskog javnog dobra kao suvlasnik više plovila, u svom privatnom vlasništvu imam svu potrebnu opremu za redovitu uporabu, tj. za privez plovila i to betonske sidrene blokove, konope, plutače, gambete i sličnu opremu. Korištenjem iste ne kršim nikakav zakon, niti kršim ikakav zakon ustupajući svoju opremu svojom voljom nekoj drugoj osobi", u svojem reagiranju navodi Antonia Knežević.

18. lipanj 2024 18:59