StoryEditorOCM
DubrovnikSVAKO JUTRO KAZIN

Dokad ćemo gledati redove na Ilijinoj glavici? Iz policije ističu: ‘Pet puta smo raspisivali natječaje, tražili dodatne djelatnike, ali...‘

Piše Bruno Lucić
15. svibnja 2024. - 20:00

Svako jutro Dubrovčani svjedoče dugim redovima i gužvi ispred zgrade Postaje prometne policije Dubrovnik na Ilijinoj glavici. Redovi čine strani radnici koji su došli zbog radnih dozvola, a broj im neprestano raste. 

Napominju iz PU dubrovačko-neretvanske kako je od početka ove godine Policijska uprava izdala ukupno 6.494 dozvola za boravak i rad, dok ih je u prošloj, 2023., u istom razdoblju izdano 4.440. Dakle, izdano je preko 2.000 dozvola za boravak i rad više. No, hoće li se gužve smanjiti preseljenjem u nove prostore u Gruž?

- Veći broj zahtjeva i izdanih dozvola dovodi i do sve većih gužvi koje se stvaraju na šalterima koji obavljaju poslove sa strancima i u tom smislu ne očekujemo veće promjene preseljenjem službenika u nove prostore, odgovaraju iz policije.

U PU dubrovačko-neretvanskoj su tražili načine da suzbiju gužve.

- Svjesni činjenice velikog broja zahtjeva i potrebe većeg broja službenika koji će te zahtjeve obrađivati, ova Policijska uprava je samo tijekom 2023. u 5 navrata objavljivala natječaje i oglase za popunom radnih mjesta u navedenoj Službi, ali kao i u ostalim djelatnostima, tako se i kod nas nije prijavio dovoljan broj kandidata u odnosu na broj koji se tražio provedenim natječajima, što dovodi do višemjesečnog iscrpljivanja raspoloživih djelatnika. Kroz pet natječaja tražilo se ukupno 9 djelatnika/ca a popunjena su samo 4 radna mjesta. Unatoč velikom broju zaprimljenih zahtjeva, dozvole za boravak i rad se izdaju u propisanim rokovima ukoliko je uz zahtjev priložena uredna dokumentacija, navode iz policije.

29. svibanj 2024 12:25