StoryEditorOCM
DubrovnikODRŽAN SUSRET DALMATINSKIH DIABETIČKIH UDRUGA

Dogovorene nove edukacije bolesnika

8. listopada 2018. - 14:58
U organizaciji udruge Slatki život u Dubrovniku je jučer održana XXII. Koordinacija i Susret dijabetičara Dalmacije. Program koji je okupio više od 200 sudionika iz osam dalmatinskih dijabetičkih udruga u restoranu Mimoza otvorio je pročelnik gradskog Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić. On je u ime gradske uprave Dubrovnika pozdravio okupljene i istaknuo kako je Grad uvijek bio partner Udruzi, te da se nada da će se u nadolazećem razdoblju zadržati iste smjernice.

Koordinator dijabetičkih udruga Dalmacije Branko Lulić istaknuo je ciljeve ovih susreta, a kroz koje se svi članovi udruga informiraju o novostima u svijetu dijabetesa, a upoznaju se i ljepote od Zadra do Dubrovnika. Nakon "brze marende" slijedio je đir dalmatinskih dijabetičara s vodičima po Gradu te izlet na Lokrum nakon čega su članovi Udruge Slatki život održali redovitu izvještajnu godišnju Skupštinu.

Prema riječima dubrovačke udruge Slatki život, Željka Jakovića, i nakon objeda su sudionici Susreta nastavili istraživati prošlost, sadašnjost, kulturu i tradiciju Dubrovnika, da bi se na radnom sastanku XXII. Koordinacije razgovaralo o nužnim mjerama za bolju edukaciju bolesnika i bolju prevenciju komplikacija dijabetesa. Odlučeno je da se nadležnima upute dopisi s opravdanim zahtjevima članova, a koji će voditi smanjivanju troškova Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, a što sada odlazi više od 4 milijarde kuna!
Kasno popodne slijedio je rastanak na Pilama i pozdrav do narednog susreta. Iz udruge zahvaljuju svima koji su im pomogli i omogućili organizaciju ovogodišnjih Susreta-. Prije svega, to su, rekli su nam, Grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija te Rezervat Lokrum, Društvo turističkih vodiča Dubrovnik, Društvo prijatelja dubrovačke starine i restoran Mimoza.
16. lipanj 2024 18:33