StoryEditorOCM
DubrovnikVODIČI POZIVAJU

Dođite na besplatan razgled Grada i otkrijte skrivene priče koje priča!

Piše DV
11. siječnja 2023. - 11:22

Kao i svake godine, i dubrovački vodiči pridružuju se projektu ‘‘Upoznaj svoju zemlju‘‘ koju organizira Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske.

Projekt ‘Upoznaj svoju zemlju‘, odnosno besplatni razgledi održat će se 15. siječnja 2023.godine (nedjelja) u preko 40 gradova diljem Hrvatske povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske.

Projekt od 2018 godine (uz prekid uzrokovan pandemijom) organizira Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske, u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i nizom partnera teuz podršku niza muzeja, povijesnih postrojbi i kulturnih ustanova. Programi u svim gradovima (uz manje opravdane iznimke) počinju u isto vrijeme; 15. siječnja 2023. godine u 12:00 sati. Obzirom da smo svih proteklih godina dobili jako dobre reakcije velikog broja građana, pa je postao svojevrsna tradicija, odlučili smo ga ponoviti i ove godine te na isti način obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske, ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske kao i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine, poručuju iz Društva.

Pozivaju sve građane da upoznaju gradove diljem Hrvatske i zajedno s njima otkriju skrivene priče koje pričaju. Smatraju da svaki državljanin naše zemlje može biti promotor i ambasador svoje domovine, te ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske, kao i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine.

U Dubrovniku će se razgledanje održati 15. siječnja u 12:00 s Pila, uz obaveznu prijavu na mail vodici.dubrovnik@du.t-com.hr. Kao kontakt osoba Društvo turističkih vodiča Dubrovnik navodi Ivanu Zbačnik i broj 091/ 568 53 64, dok u Korčuli, odakle je polazak ispred Kopnenih vrata Starog grada, Društvo turističkih vodiča i pratitelja Korčule kao kontakt osobu navelo Stanku Amadeo i broj mobitela 098 199 41 85.

12. lipanj 2024 05:34