StoryEditorOCM
DubrovnikGradsko vijeće

Capor: ‘ Radovi su zabranjeni, a dozvoljena buka od 50 decibela. Građani nas neprekidno zovu, u cijelome gradu od 7 ujutro građevinski radovi proizvode buku od 120 decibela!‘

Piše DV
12. srpnja 2023. - 09:32

Razina buke koju uzrokuju građevinski radovi po cijelom gradskom području prijedlog je dopune točke dnevnog reda Izmjene i dopune Pravilnika o građevinskim radovima na dnevnom redu Gradskoj vijeća vijećnika SJG Đura Capora.

-Hoćemo li sve slijedeće godine imati situaciju da su grubi građevinski radovi. Zakiva se, torna, rade motorne pile i galama je ogromna, a istovremeno imamo odluku o zabrani građevinskih radova i razinu buke od 50 decibela. Na cijelom području grada građani nas zovu da od 7 ujutro doživljavaju buku od 120 decibela! Ukoliko respektiramo grad i građane ajmo vratiti odluku na pozicije na kojima je bila tijekom covid krize. Tražimo da se u članak 3 doda alineja koja je do 2022. stajala u odluci-radovi na izgradnji konstrukcije građevine-šalovanje, zakivanje armature, motorne pile, rad s tornom - to je ono što naše građane izluđuje" - prijedlog je Capora za dopunu dnevnog reda. Dopunjena je točka većinom glasova.

28. travanj 2024 23:50