StoryEditorOCM
Dubrovnikvideo -

OVO JE GLUPO I OPASNO: Kupači skakali s tobogana u Uvali. Da nisu imali više sreće nego pameti, ne bi čak bili ni prvi koji su ostali invalidi

Piše A.Ke.
22. lipnja 2024. - 20:40

Plaža u Uvali Lapad u zadnje vrijeme se spominje u kontekstu zavrzlame i odgovornosti oko koncesije i održavanja same plaže. Kakva je situacija na ovaj popularnoj dubrovačkoj plaži kada o njoj nitko ne brine najbolje pokazuje video isječak, kojeg je jedan Lapađanin komentirao riječima: 

- Ovo su radili prije pola ure, povicima su bodrili jedan drugoga pa je jasno da se radi o domaćim mladićima. Jasno je da znaju kako je skakanje s ovog tobogana opasno, bilo bi čak i zabranjeno kad bi plažom upravljao koncesionar. No znaju li da ne bi bili prvi koji su pri ovakvim skokovima pretrpjeli težak lom kralježnice. Danas je, srećom, sve prošlo bez posljedica, ali sutra je novi dan. I ne mora biti tako sretan - komentira naš sugrađanin. More ispod tobogana dubogo je možda metar. S jedne strane je pijesak, a s druge, na koju su mladići skakali, su i kamenja. Kroz ranija vremena ovdje se znalo dogoditi jako ružnih padova nakon kojih su kupači desetlječima izbjegavali ove životno opasne ludosti.

Inače, tobogan prepoznatljivi simbol lapadske plaže postavljen je tridesetih godina prošlog stoljeća. Tijekom zadnje rekonstrukcije invesitori su ga ostavili u izvornom obliku kao podsjetnik na početke ove poznate plaže u Lapadu jer postao je svojevrstan turistički spomenik u Lapadu ali i Dubrovniku općenito. 

 

22. lipanj 2024 22:37