StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoJE LI POČELA SEZONA?

RESTORANI JOŠ NISU PUNI, ALI OPTIMIZMA NE FALI Još mnogo toga treba učiniti do povratka turista

Piše Ahmet KALAJDŽIĆ
19. lipnja 2021. - 09:33

Iako dubrovački restorani još uvijek nisu "slika i prilika" onih iz lipnja 2019. godine, i letimični pogled na njih govori kako se stanje u segmentu ugostiteljstva polako, ali sigurno popravlja. "Sve se kreće na bolje, optimistični smo" govori većina ugostitelja, ali dio njih koji kažu da nisu pesimisti nego "oprezni realisti" kažu da "nikad neće biti bolje"...

image
Dubrovački restorani se još uvijek nisu slika i prilika iz lipnja 2019.godine

Kako god, kasnoproljetni predvečernji i noćni đir Gradom otkriva kako se turizam pomaknuo s mrtve točke, ali jednako kao što  to kažu dobro informirani realisti, trebamo učinit još mnogo toga da ponovno krenemo stazom uspjeha. I učiniti sve da nikad više ne bude takvih gužvi koje će nas natjerati da se doslovce ulicama svoga Grada provlačimo između turista. Prije svega, treba još ulagati u komunalnu infrastrukturu, ugostiteljsku ponudu specijalizirati i otvoriti više nacionalnih restorana, stvoriti nove i kvalitetnije sadržaje kako bi nam se turisti ponovno vratili...

image
Dubrovački restorani se još uvijek nisu slika i prilika iz lipnja 2019.godine

Ali, najvažnije je: kreće se na bolje...

21. studeni 2024 08:14