StoryEditorOCM
KulturaDUBROVAČKE LJETNE IGRE

Sjajan koncert Riječkog klavirskog trija u Kneževu dvoru

Piše d. v.
18. kolovoza 2024. - 11:31

Riječki klavirski trio, kojega čine violinist Krunoslav Marić, čelist Vid Veljak i pijanist Filip Fak, sinoć je održao sjajan koncert na zadovoljstvo festivalske publike okupljene u atriju Kneževa dvora.

Klavirski trio poznat je po interpretacijama djela svjetske glazbene literature, ali veliku pozornost posvećuje izvođenju djela hrvatskih skladatelja. Tako se sinoć, u sklopu njihovog pomno odabranoga programa, uz djela djela Haydna, Donizettija i Dvořáka, našao i Alfi Kabiljo i njegov „Liburnijski trio“, suita za flautu (violinu), violončelo i glasovir. Osnovan je 2016. godine na inicijativu Filipa Faka, Krunoslava Marića i Vida Veljaka, glazbenika koji su svoje prvo glazbeno obrazovanje stekli u Rijeci, a koje, uz intenzivnu glazbenu suradnju, veže i dugogodišnje prijateljstvo. Premda je Trio godinom postanka vrlo mlad ansambl, glazbenici koji ga čine iza sebe imaju mnogo iskustva u komornom muziciranju, kao i u solističkim koncertima.

image

koncert Riječkog klavirskog trija

Dlji/

Filip Fak docent je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te je odnedavno i ravnatelj Zagrebačke filharmonije. Ujedno je i predsjednik Hrvatskog društva glazbenih umjetnika. Krunoslav Marić član je Zagrebačkih solista te predsjednik Upravnog vijeća Zagrebačkih solista. Marić također predaje violinu u Glazbenoj školi „Vatroslav Lisinski” u Zagrebu. Vid Veljak je odnedavno član Zagrebačkih solista i docent je violončela na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Idući koncert na programu 75. Dubrovačkih ljetnih igara je Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem maestra Valentina Egela koji će ugostiti poznatog španjolskog gitarista Pabla Sainza-Villegasa sutra, u ponedjeljak 19. kolovoza u 21:30 sati u atriju Kneževa dvora.

image

koncert Riječkog klavirskog trija

Dlji/

Ulaznice za ovaj koncert ali i druge programe dostupne su preko festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnikfestival.hr ili servisa www.ulaznice.hr, na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) svakim danom od 9 do 21:30 te ispred zgrade DTS-a (Vukovarska ulica) od ponedjeljka do petka od 10 do 17 sati. Kupnjom Mastercard karticama ostvaruje se 10% popusta, a za iznose iznad 70 € omogućeno je obročno plaćanje Mastercard karticama na 2 ili 3 rate. Kupnjom ulaznica za 2 premijerne dramske odnosno 3 glazbene izvedbe, ostvaruje se gratis ulaznica za 1 reprizni dramski, odnosno glazbeni program po izboru.

image

koncert Riječkog klavirskog trija

Dlji/
image

koncert Riječkog klavirskog trija

Dlji/
image

koncert Riječkog klavirskog trija

Dlji/
image

koncert Riječkog klavirskog trija

Dlji/
image

koncert Riječkog klavirskog trija

Dlji/

 

 

19. rujan 2024 06:24