StoryEditorOCM
KulturaISPRED KATEDRALE

Linđovci održali posljednji nastup na 75. Igrama, a emotivno u mirovinu ispratili svog dragog člana Miha Kalauza!

Piše B. L.
22. kolovoza 2024. - 14:30

Nakon tri nastupa na Gracu, Folklorni ansambl Linđo svoj je četvrti, posljednji nastup na 75. Dubrovačkim ljetnim igrama pred domaćom i stranom publikom imao ispred Katedrale. 

Na bogatom i raznovrsnom programu našli su se, među ostalim, "Podravski svati", "Posavina" doktora Ivana Ivančana te "Vrličko kolo" prof. Zvonimira Ljevakovića, osnivača ansambla Lado, potom "Zdravi bili ded i baka", skladba Emila Cosetta te jedan baranjski set "Alaj fino to baranjsko vino" i "Baranjsko kolo na brzo". Nije prošlo ni bez glazbenog intermezza gdje su Linđovci zapjevali i zasvirali. 

image
DLJI
image
DLJI
image
DLJI
image
DLJI

- Bila nam je čast. Vidimo se i sljedeće godine, kad slavimo 60. rođendan, poručili su Linđovci nakon nastupa kojeg je festivalska publika nagradila dugotrajnim aplauzom.

No, vrhunac nastupa ipak je bio emotivan. Linđovci su u mirovinu ispratili svog dugogodišnjeg člana Miha Kalauza koji je bio glazbenik, jedan od voditelja pjevanja, od 1999. do 2003. obnašao je dužnost ravnatelja, a od 2010. do 2011. bio je v. d. ravnatelja Folklornog ansambla Linđo.

- Miho je dobri duh Linđa! Trideset godina svog života posvetio je Ansamblu! Znao je viknuti ali znao je i pružiti toplu i lijepu riječ kad je trebalo, kazao je aktualni ravnatelj Folklornog ansambla Linđo Vlaho Kljunak pohvalivši Kalauzov rad i uputivši mu zahvale za sve što je učinio za Ansambl.

Potom mu je Kljunak uručio i prigodan dar u obliku slike, a sve to popraćeno je gromoglasnim pljeskom!

image

Linđovci su emotivno ispratili svog Miha Kalauza

FA Linđo
image
DLJI
image
DLJI
image
DLJI
image
DLJI
      

¨Inače, Folklorni ansambl Linđo neizostavan je dio programa Dubrovačkih ljetnih igara od 1967. godine, a njegove tradicionalne festivalske nastupe koji svjedoče i slave bogatstvo hrvatske nematerijalne baštine, uvijek rado posjećuje kako strana tako i domaća publika.

19. rujan 2024 04:04