StoryEditorOCM
KulturaU SUBOTU U 21:30 SATI |

GLAZBENA POSLASTICA - Koncert violinistice Đane Kahriman i DSO-a na DuTV-u

Piše DV
14. svibnja 2020. - 16:09
Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem šefa dirigenta Marca Tardua i jedna od najboljih hrvatskih mladih violinistica, Đana Kahriman, prošle su godine u ovo vrijeme, na početku koncertne sezone u Kneževom dvoru, održali koncert koji je publika pamtila ostatak godin.

Za sve one koji su željni ponovno uživati u glazbenoj večeri posvećenoj Mozartu ili za one koji  nisu imali priliku poslušati ovaj koncert održan 17. svibnja 2019., imamo sjajne vijesti. U subotu, 16. svibnja Dubrovačka televizija, koja je i snimala ovaj koncert, emitirat će isti s početkom u 21.30 sati.

Na programu koncerta su Mozartova djela: Divertimento u D duru, Koncert za violinu i orkestar br. 3 u G duru te Simfonija br. 39 u Es-duru.

Đana Kahriman rođena je 1989. godine u Dubrovniku. Sa sedam godina započinje učenje violine u UŠ Luke Sorkočevića, u klasi prof. Ivančice Kalanj. Godine 2011. diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi profesora Leonida Sorokowa, kod kojeg je nastavila umjetničko usavršavanje. Dobitnica je pet prvih nagrada na Državnim natjecanjima učenika i studenata glazbe i plesa te na međunarodnim natjecanjima Etide i skale u Zagrebu, Rudolf Matz u Dubrovniku, Beethoven u St. Poeltenu, Verdi Note u Rimu i Međunarodnom violinističkom natjecanju u Kazahstanu. Nastupila je uz orkestre kao što su Sarajevska filharmonija, Zagrebačka filharmonija, Filharmonija grada Kaunasa, Simfonijski orkestar HRT-a, Orkestar hrvatske vojske, Varaždinski komorni orkestar, Zadarski komorni orkestar, Zagrebački solisti i Dubrovački simfonijski orkestar, s kojim redovito nastupa od svoje osme godine. Godine 2015. dodijeljena joj je nagrada Stjepan Šulek za izvedbu Piazzollinih Godišnjih doba na zatvaranju 64. Dubrovačkih ljetnih igara. Članica je Zagrebačkih solista i koncertna majstorica Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Dubrovačku televiziju može se gledati na kanalu 813 MAXTV-a, 714 na A1, 611 na Optimi kao i na kanalu 711 na Iskonu.
 
20. travanj 2024 05:33