StoryEditorOCM
KulturaKULTURA U ĐIRU

Glazba DSO-a i radionice Dubrovačkih muzeja ove subote

Piše DV
10. lipnja 2020. - 11:18
Dubrovački simfonijski orkestar i Dubrovački muzeji nastavljaju s projektom „Kultura u điru“, tako će u subotu ,13. lipnja, za djecu nižih razreda osnovne škole Dubrovački muzeji organizirati vodstvo i radionicu o životu kneza, vlastele i pučana u Kneževu dvoru za vrijeme Dubrovačke Republike.

Radionica će se održati od 10,45 do 12,15, a broj polaznika je ograničen na deset. Voditelj edukativnih radionica je muzejski pedagog pripravnik Bruno Bijađija. Prijave za radionice možete poslati na mail: radionice@dumus.hr

Za to vrijeme, od 11 sati, ispred Kneževa dvora nastupa Brass kvartet DSO-a u sastavu Toni Kursar, Martin Hrćan, Damir Butigan i Džemal Cakić. Glazbenici pripremaju glazbeni pregled od 16. do 18. stoljeća, a koji uključuje izbor iz renesansnih madrigala i šansona (G. Gastoldi, O. di Lasso, M. Praetorius, H. L. Hassler), zatim glazbu venecijanske škole (G. P. Cima, A. Cima, G. Gabrieli), francuskog rokokoa (E.C. Jacquet de la Guerre) i baroka (G. Reiche, J.S. Bach, i G.F. Händel ).
Projekt Dubrovačkog simfonijskog orkestra i Dubrovačkih muzeja održava se u sklopu projekta "Kultura u điru", a partneri su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, ustanove u kulturi te gradski kotari/mjesni odbori.

 
02. lipanj 2024 21:16