StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPANTOVČAK ZABRUNUT|

Zoran Milanović o mjerama u Austriji: ‘Katastrofa! Danas ćemo pozvati njihovog ambasadora‘. Evo što je hrvatski predsjednik još o tome rekao

Piše dv
22. studenog 2021. - 12:56

Predsjednik Zoran Milanović danas je u Našicama bio dosta izravan u svojem komentaru o korona mjerama u Austriji, koja je uvela novi lockdown, a od 1. veljače 2022. uvodi i obavezno cijepljenje.

- Katastrofa, katastrofa, rekao je predsjednik na upit novinarke što misli o tome.

- Danas će austrijski ambasador biti pozvan, kad već oni pozivaju našeg, da mu izrazimo duboku zabrinutost za temeljne ljudske slobode u Austriji - rekao je Milanović, donosi Jutarnji list. 

- To se radi, naše ambasadore stalno pozivaju za neke gluposti, pa ćemo i mi njihove. Pa ćemo vidjeti kako se može ribati pod s Orbanom i s Poljacima, što god da pričaju, a neki su svete krave i što god naprave je savršeno. Ne, glupo je. Nije znanstveno terorizirati ljude i s obzirom na to da je ovo Europska unija i da sam ja europski državnik, mene ovo svrbi. Ako mogu Nizozemci i ne znam tko komentirati Bosnu i Hercegovinu svaki tjedan, onda mogu i ja Rotterdam. Pobunio vam se narod. I to ne useljenici, nego plavokosi, plavooki Nizozemci - dodao je Milanović.

Predsjednik Milanović dao izjavu nakon ispraćaja 36. hrvatskog kontingenta na Kosovo

Ovim se Milanović referirao na to da je hrvatski veleposlanik u Austriji nedavno pozvan na razgovor u Beču, nakon Milanovićevih izjava iz Vatikana.

Naime, kad su predsjednika pitali o austrijskim mjerama, rekao da ga sve podsjeća na 1930-te i da su mjere glupost. Iz austrijskog ministarstva su mu odgovorili da je usporedba mjera protiv pandemije koronavirusa i fašizma neprihvatljiva.

- Ja sam rekao da me ono što se događa u Austriji podsjeća na fašizam. Ispričavam se. Gledao sam što sam rekao. Naravno, mislim austrijski predsjednik je moj prijatelj. To je sjajan čovjek i zemlja koja ga je izabrala, takvog liberalnog i zelenog političara, ne može biti... međutim postoje političari koji su inertni, rekao je Milanović pa dodao da postoje političari koji su 'brzi ko Bosut'.

24. travanj 2024 13:02