StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetnesretna sudbina

Žena stradala na ljetovanju, ubio je suncobran. Stručnjaci upozoravaju: Nije bezopasan

Piše dv
12. kolovoza 2022. - 14:54
Suncobrani su jedan od glavnih elemenata idiličnoga plažnog prizora, međutim oni mogu biti i opasni (ilustracija)Duje Klarić/Cropix

Odmarati se pod suncobranom na plaži san je mnogih od nas. Ta ugodna aktivnost ne čini se nimalo opasnom, prenosi Slobodna Dalmacija.

Međutim, američka Komisija za sigurnost potrošačkih proizvoda procjenjuje da suncobrani svake godine ozlijede oko 3000 ljudi. To je natjeralo američke senatore Tima Kainea i Marka Warnera da zatraže od sigurnosne agencije da preispita pravila o njihovoj sigurnosti.

Dodatni element za to sada je nesretni slučaj Tammy Perreault (63) na plaži Garden City u Južnoj Karolini koju je usmrtio suncobran koji je pao pod jakim naletom vjetra, piše Mondo.

image

Preminula Tammy Perreault

Screenshot Facebook

Na plaži su se zatekli bolničari koji su joj pomagali do dolaska hitne pomoći, međutim Tammy Perreault je preminula oko sat vremena poslije u bolnici od ozljeda prsa.

Stručnjaci za sigurnost upozorili su da šiljati kraj suncobrana može biti smrtonosan, podsjetivši na šest godina star slučaj 55-godišnje Lottie Michelle Belk koju je ubio suncobran na plaži u Virginia Beachu, piše Mondo.

Svi ti slučajevi upozorenje su za sve, naročito u uvjetima jakoga vjetra, kad je bolje sklopiti suncobran.

image

Ima situacija kad je suncobrane bolje sklopiti (ilustracija)

Vojko Bašić/Cropix
29. svibanj 2024 03:27