StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetobjavljena snimka

Zelenski najavljuje rat na Balkanu: ‘Vjerujte mi, imam informacije, ova država će se pobrinuti za to...‘

Piše Dv
16. studenog 2023. - 16:19

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski kaže da bi svijet trebao prebaciti više pažnje na situaciju na Balkanu jer, prema njegovim riječima, postoje informacije da Rusija planira započeti rat kako bi skrenula pozornost s Ukrajine.

"Rusija bi mogla stvoriti nove krize na Balkanu i u Moldaviji kako bi skrenula pozornost svijeta s rata u Ukrajini", rekao je ukrajinski predsjednik, prenosi Index.

"Danas svi raspravljaju o krizi na Bliskom istoku. Ali, kao što sam već rekao iskreno, to nije jučerašnji problem. A ni prekjučerašnji problem. Svi znaju za taj stalni sukob i stalni rat, ali ga nitko ne želi okončati. Ovo je eksplozija na Bliskom istoku, Rusija stoji iza ovoga, sigurni smo, sa svojim saveznikom Iranom", rekao je Zelenski.

"Obratite pozornost na Balkan. Vjerujte mi, dobivamo informacije. Rusija ima dugoročni plan: Bliski istok, a sljedeća distrakcija bit će Balkan. Ako partneri sada ništa ne poduzmu, opet će doći do eksplozija, i opet. To nije novost. Rusija će se pobrinuti da jedna balkanska zemlja zarati s drugom", rekao je Zelenski u video-objavi koju možete pogledati OVDJE.

28. travanj 2024 22:32