StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetKUPCI OPREZ!

Zbog salmonele iz dućana povučena 'svježa' piletina

Piše PSD.
12. svibnja 2017. - 20:40

"Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da je prilikom provođenja Plana monitoringa hrane životinjskog podrijetla u svježem mesu peradi – pileći batak/zabatak svježi klasa A chilled utvrđena bakterija salmonella enteritidis", stoji u obavijesti objavljenoj na internetskoj stranici Hrvatske agencije za hranu.

Uzorak je uzet u objektu isporučitelja proizvoda Pivka export-import d.o.o., a proizvođač spornog proizvoda je poljska tvrtka Cedrob S.A."Proizvod, pileći batak/zabatak svježi klasa A chilled, LOT 119/1/269/17, proizveden 29. travnja 2017. godine, s rokom valjanosti upotrijebiti do 6. svibnja 2017. godine, više se ne nalazi na tržištu", dodaje se u priopćenju.

Kako bi se zaštitilo zdravlje potrošača, prilikom rukovanja s hranom, osobito životinjskog porijekla, potrebno je pridržavati se dobre higijenske prakse. Prije konzumacije hranu, osobito pileće meso, potrebno je dobro termički obraditi primjenom temperature od najmanje 70°C u vremenu od jedne minute u svim dijelovima mesa.

16. travanj 2024 15:05