StoryEditorOCM

Umirovljenici, oprez! Prevaranti opet u ime HZZO-a pokušavaju prodavati pomagala. "Primite paket kao poklon EU..."

Piše M. R. K.
6. ožujka 2024. - 10:03

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) obavio je na svojim službenim stranicama upozorenje osiguranicima na novu prevaru vezanu uz HZZO. Ovih se dana opet ponavljaju pokušaji prijevare građana, posebice umirovljenika, kojima se pokušavaju prodati različiti proizvodi u ime HZZO-a. Jedna je osiguranica prijavila da joj se nepoznata osoba telefonski lažno predstavila kao djelatnik HZZO-a i pokušala prodati „pojas za kralježnicu“, inzistirajući da gospođa primi na kućnu adresu „paket kao poklon EU, uz plaćanje određene poštarine“, nazivajući pri tome sa skrivenog broja. Pozvali su osiguranike koji se nađu u ovoj situaciji da pokušaj prijevare prijave policiji.

HZZO je u više navrata upozoravao građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare od strane različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći pri tome medicinska pomagala, usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana. Također je u proteklih nekoliko godina više puta zaprimio dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavajući  HZZO traže novčani polog i pin bankovnih kartica.

 Iz HZZO-a upozoravaju osiguranike da sve poslove svoje obavljaju isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama te da se njihovi djelatnici ne bave se prodajom, niti preporukom bilo kakvih proizvoda.

28. travanj 2024 03:10