StoryEditorOCM

U Sinju ukinuli maske u svim osnovnim i srednjim školama: ‘Ta obveza je bila upitne svrhovitosti‘

Piše SLOBODNA DALMACIJA
15. rujna 2021. - 18:09

Učenici sinjskih osnovnih i srednjih školi više ne moraju nositi zaštitne maske na nastavi!

Odluka je to Načelnika Stožera civilne zaštite Grada Sinja Denisa Bobete, donesena na prijedlog gradonačelnika Sinja Mira Bulja, donosi Slobodna Dalmacija.

U svom prijedlogu gradonačelnik je naveo kako 'predlaže Stožeru...da donese Odluku o ukidanju obveze nošenja maski za učenika, učitelje, nastavnike i profesore osnovnih i srednjih škola na području Grada Sinja.

Smatram da je obveza nošenja maski u osnovnim i srednjim školama upitne svrhovitosti s obzirom da se učenici koje se obvezuje na nošenje maski druže za vrijeme velikog odmora ne poštujući nikakve epidemiološke mjere'.

U odluci Stožera se navodi isto obrazloženje: 'Ova preporuka se donosi zbog upitne svrhovitosti mjere, s obzirom da učenici koje se obvezuje na nošenje maski tijekom nastave, bez maski druže za vrijeme odmore'.

Za komentar smo pitali i samog sinjskog gradonačelnika Mira Bulja, koji nam je rekao: To je moj prijedlog kojeg je prihvatio Stožer civilne zaštite u Sinju.

Mislim da je suluda odluka da djeca moraju u školama pohađati nastavu s maskama, budući se na velikom i malom odmoru ta djeca druže, zajedno igraju, dijele istu hranu, piju iz istih boca, sjede po zidićima jedan do drugog, i zaista ne vidim zbog čega bi u razredima morali nositi zaštitne maske. To je besmisleno'.

Komentirao je i najavu obitelji dječaka koji zbog maski ne pohađa nastavu u Krapinskim Toplicama, o preseljenju u Split.

Svatko je dobrodošao u Sinj, poručio je Bulj, koji je najavu ministra Fuchsa da bi socijalna služba trebala oduzeti dijete roditeljima anitmaskerima iz Krapinskih Toplica nazvao 'fašističkom', donosi Slobodna Dalmacija.

24. travanj 2024 16:20