StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetmafijaški rat

U Istanbulu je ubijen Jovica Vukotić, vođa škaljarskog klana, konkurentski kavački klan za njegovo ubojstvo navodno je pripremio skoro miliijun eura

Piše dv
8. rujna 2022. - 23:04

Krvavi rat za prevlast mafijaških škaljarskog i kavačkog klana, godinama puni stranice crnih kronika u regiji.

Nizom ubijenih nastavljen je večeras ubojstvom vođe škaljarskog klana Jovice Vukotića, kako neslužbeno piše beogradski Kurir kao i još nekoliko medija u regiji, prenosi Slobodna Dalmacija.

Vukotić je u kolovozu pobjegao iz Crne Gore i bio je na međunarodnoj tjeralici, a za njegovu likvidaciju suprotstavljeni Kavački klan navodno je pripremio 900.000 eura. Kada je navodni vođa škaljarskog klana u prosincu 2019. bio u Centralnom zatvoru, njegovu su zaručnicu na putu prema zatvoru zaustavila trojica lažnih policajaca u namjeri da stave cijanid u hranu koju mu je nosila, ali u tome nisu uspjeli, piše Kurir.

Neposredno nakon toga, privedeni su Marko Drakula, Marjan Dimitrijevski, Nemanja Milutinović i Nikola Jovanović u Beogradu, a u automobilu u kojem ih je policija zatekla nađeni su pištolji, kape i prsluci s natpisom Uprave kriminalističke policije (UKP) i futrola sa značkom MUP-a. Također, kod njih je pronađen cijanid za koji se u prvi mah vjerovalo da je bio namijenjen Vukotiću. Kako nije bilo dovoljno dokaza, sudilo im se za mnogo blaže kazneno djelo – nošenje oružja i lažne tablice koje su bile na automobilu, piše Nova.rs.

Vukotić je u rujnu 2018. uhićen u Turskoj i bio izručen Srbiji, gdje je pred Višim sudom u Beogradu osuđen na 15 mjeseci zatvora zbog korištenja krivotvorene makedonske putovnice sa svojom slikom, pišu crnogorske Vijesti.me, kojima je vijest potvrđena iz više izvora.

Ako je vijest točna, Vukotićevo ubojstvo bilo bi težak, možda presudni udarac za škaljarski klan.

03. svibanj 2024 00:23