StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetUznemirujući prizori

Stravično: Ukrajinci pogodili tržnicu, ubijeno je najmanje 25 osoba

Piše Hina
21. siječnja 2024. - 16:29

Dvadeset i pet ljudi je ubijeno, a 20 ozlijeđeno u ukrajinskom granatiranju grada Donecka u istočnoj Ukrajini, koji je pod kontrolom Rusije, rekao je u nedjelju Denis Pušilin, šef regije Doneck kojega je postavila Rusija. 

Po riječima Alekseja Kulemzina, gradonačelnika kojeg su postavili Rusi, ukrajinske snage granatirale su prometno područje gdje se nalaze trgovine i tržnica.

Pušilin je rekao da je grad granatiralo ukrajinsko topništvo. Ukrajina se nije zasad oglasila. 

Fotografije i video snimke Reutersa s mjesta događaja prikazuju uplakane ljude, od kojih su neki rekli da su izgubili svoje bližnje, kao i tijela na krvlju natopljenom snijegu u blizini jedne od gradskih tržnica. 

Pušilin je rekao da hitne službe rade na poprištu događaja i da forenzičari pokušavaju prikupiti dijelove oružja korištenog u napadu.

Rusija je osudila taj napad kao "barbarski teroristički čin" koji pokazuje "potrebu postizanja svih ciljeva" napada u Ukrajini.

"Neonacistički režim u Kijevu, uz potporu SAD-a i njegovih satelita, ponovno je počinio barbarski teroristički čin protiv civilnog ruskog stanovništva", priopćilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova.

Donjeck je jedna od četiri regije koje je Rusija anektirala prošle godine, što je većina zemalja osudila kao nezakoniti potez u Općoj skupštini Ujedinjenih naroda. Rusija ne kontrolira u potpunosti ni jednu od tih regija. 

27. travanj 2024 21:51