StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNIJE BAŠ ZABAVNO |

STIGLE PREPORUKE HZJZ-a ZA KLUBOVE Prije ulaska mjerenje temperature, nema plesanja, između izvođača i publike mora biti barem 4 metra razmaka

Piše MD.R./SD
30. svibnja 2020. - 12:18
tigle su preporuke o radu noćnih klubova. Preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 u ugostiteljskoj djelatnosti noćnih klubova objavljen je na stranicama HZJZ-a, donosi Slobodna Dalmacija.

Osim vidljivih obavijesti u prostorijama kluba ili nakon ulaza o obvezi pridržavanja općih higijenskih mjera u preporukama HZJZ-a navodi se sljedeće.

Za vrijeme boravka preporuka je fizičke udaljenosti između publike, izvođača i osoblja od 1,5 metara. Razmak od dva metra preporučuje se između i od izvođača pjevačkih dionica te glazbenika s puhačkim instrumentima. Razmak od četiri metra valjalo bi održavati između publike i izvođača na sceni.

Nema dijeljenja čaša i posuđa a preporuka je i nošenje maski u zatvorenom prostoru.

TEMPERATURA PRIJE ULASKA

Gosti i osoblje moraju izmjeriti temperaturu prije dolaska u klub.

Najveći broj posjetitelja koji mogu istovremeno boraviti u zatvorenim i otovrenim prostorima, uz 1,5 metara razmaka organizator mora odrediti sukladno veličini prostora prema kriteriju četiri metra kvadratna prostorne površine po osobi.

Zanimljivo je i da nema plesanja na plesnom podiju. Na prostoru plesnog podija preporuka je postavljanja stojećih stolova, uz razmak gostiju od 1,5 metara.

Od 27. svibnja u zatvorenim prostorima može biti sto ljudi, u otvorenim 300. Od 15. lipnja u zatvorenim 200, a na otvorenim 500. Od 01. srpnja 350 u zatvorenom prostoru, vani tisuću, prenosi Slobodna Dalmacija.

Osoblje mora, kod interakcije s gostima nositi maske.

Ako objekt radi i preko dana, preporuka je rad organizirati u dvije smjene, sa stankom od sat vremena tijekom dana, zbog dezinfekcije.
Prostor valja stalno prozračivati, a preporuka je i da se što manje koriste ventilacijski sustavi.
03. svibanj 2024 04:38